Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu, la Ierusalim. Despre ce au discutat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit marți seara, la Ierusalim, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la sediul Guvernului, ocazie cu care cei doi au discutat despre posibilitățile de colaborare și extindere a relațiilor bilaterale, dar și despre problema terorismului.
Iulian Tudor
20 ian. 2016, 10:56
Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu, la Ierusalim. Despre ce au discutat

Potrivit unui comunicat de presă, liderul social-democrat, care se află, începând de miercuri, într-o vizită oficială în Israel, a discutat timp de o oră și jumătate cu premierul Netanyahu și i-a transmis că țara noastră va oferi sprijin pentru ca relația cu Uniunea Europeană „să rămână una echilibrată, în interesul tuturor„, amintind, în context, eforturile europarlamentarilor PSD români, în această direcție.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, vizită în Israel unde se întâlneşte cu miniştri şi lideri politici

„Președintele PSD a transmis premierului israelian că regretă să vadă că populația israeliană suferă din cauza agravării situației de securitate, subliniind că a fost impresionat de tragedia mamei ucise în fața propriilor copii. Liviu Dragnea a transmis condoleanțe și sincerul său regret, precum și responsabilitatea tuturor politicienilor de a lupta împotriva terorismului de orice fel”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Dragnea a vorbit despre contribuția României la Consiliul Afacerilor Externe pentru adoptarea unor concluzii mai echilibrate în privința Israelului.

„Considerăm că nu este corectă o condiționare a eforturilor pentru Procesul de Pace de problematica etichetării produselor din teritoriile palestiniene”, a declarat Liviu Dragnea.

În timpul discuțiilor, prim-ministrul israelian a apreciat implicarea liderului social-democrat în consolidarea și refacerea sinagogilor din România, în perioada în care a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale. El și-a exprimat aprecierea pentru faptul că în timpul Guvernului PSD, din care a făcut parte, a fost implementată legislația privind acordarea pensiilor de urmaș victimelor Holocaustului și pentru munca forțată, scrie Agerpres.

Totodată, Netanyahu a promis ajutor pentru găsirea unor specialiști și companii care să sprijine realizarea Planului Național Cadastral, afirmând că finalizarea acestui proiect va putea fi calificată ca o „revoluție economică”.

„Cei doi demnitari au vorbit pe larg despre multiplele posibilități de colaborare și extindere a relațiilor bilaterale. Concret, există interes pentru extinderea proiectelor comune în: agricultură, cercetare, sănătate, securitate cibernetică. În acest moment, volumul schimburilor comerciale este de 530,6 milioane USD.

În plus, colaborarea în privința atragerii fondurilor europene va deveni o prioritate. Liviu Dragnea a exprimat dorința de a lansa o cooperare în care Israelul să devină parte în proiectele naționale din România și la nivel european, domeniile de interes fiind: infrastructură urbană și de transport”, adaugă sursa citată.

Președintele PSD l-a invitat în România pe premierul israelian, care a fost plăcut surprins de această idee și a promis că va da curs invitației.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Produsul ieftin care îți face baia să strălucească de curățenie. Se găsește în orice supermarket și e simplu de folosit
Capital.ro
Ungaria e la ani lumină de România. Viktor Orban ne-a umilit. Cum ne-a dat peste nas
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Propunere-șoc. Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta!
Adevarul
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică prevederea
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Charles e cu nervii la pământ. A făcut o criză
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris a avut loc în timp ce fostul concurent se află după gratii
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Inerția trecutului: românii păstrează în vocabular sutele de mii, chiar și după 20 de ani de la denominare
MediaFlux
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...