Liviu Dragnea, în Israel: Liderul PSD s-a întâlnit cu Patriarhul Ierusalimului şi al întregii Palestine

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit miercuri cu Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine, în cadrul vizitei pe care o efectuează în aceste zile în Israel.
Ionela Marcu
20 ian. 2016, 14:37
Liviu Dragnea, în Israel: Liderul PSD s-a întâlnit cu Patriarhul Ierusalimului şi al întregii Palestine

„În cadrul vizitei în Țara Sfântă, am avut ocazia de a-l întâlni pe Sfinția-Sa Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al PSD, Patriarhul a amintit, în cadrul întrevederii, de vizita pe care a efectuat-o în 2014 în România, prilej cu care Întâistătătorul BOR, Daniel, i-a dăruit o icoană cu Sfinții Brâncoveni.

„Această icoană cu Sfinții Brâncoveni pe care o port în suflet, dar am dorit să o văd și în fiecare zi, când ajung la biroul patriarhal, este pentru mine o punte autentică între popoarele noastre, între cei care suntem creștini și care gândim în același fel rolul covârșitor al religiei, acela de a uni, nu de a dezbina. Din păcate sunt și oameni care, în numele religiei, luptă cu arme care lasă victime omenești”, a afirmat Theophilos al III-lea, citat in comunicat.

Președintele PSD i-a transmis înaltului ierarh că românii iubesc pacea, relațiile bune între oamenii de diferite culturi, credințe, obiceiuri.

„Mesajul nostru a fost întotdeauna și va rămâne unul pacifist, românii urăsc războiul, luptele, adversitățile. Avem mulți prieteni evrei, dar și greci (țara de origine a Patriarhului Theophilos al III-lea) și de alte naționalități. Pentru noi, buna conviețuire și vecinătate nu sunt vorbe în vânt, nu sunt doar fraze în discursuri, ci un mod de a ne comporta și simți în fiecare zi”, a afirmat Dragnea.

El a transmis și un mesaj de prietenie și cele mai bune gânduri din partea Patriarhului BOR, Daniel.

Tot miercuri, președintele PSD a avut la Ierusalim o întrevedere cu Tzipi Livni, liderul Partidului Hatnuah, fost vicepremier și ministru de Externe al Israelului.

În cadrul întrevederii, președintele PSD a asigurat-o pe dna Tzipi Livni că România își va menține poziția echilibrată în privința tensiunilor apărute între Israel și Uniunea Europeană privind etichetarea produselor.

„Suntem pentru o politică a negocierilor, a găsirii punctelor convergente între politicieni, nu pentru adâncirea conflictelor sau răcirea unor relații care, ulterior, vor fi resimțite de către cetățeni. Ceea ce decid politicienii la cel mai înalt nivel se răsfrânge asupra vieții oamenilor și ei nu au nicio vină că cei învestiți cu încredere nu găsesc soluții. Românii sunt prieteni cu evreii, statul român este în relații de prietenie cu statul israelian, noi nu ne dezicem de cei care ne-au fost mereu aproape”, a afirmat Dragnea.

Liderul Partidului Hatnuah a exprimat la rândul său aprecierea pentru buna colaborare dintre România și Israel în plan politic, economic, strategic, diplomatic, domenii cărora li s-ar putea adăuga și alte zone de interes.

„Și în plan parlamentar, România este unul dintre cele mai bune exemple europene, dacă nu cel mai bun, în privința modului în care politicienii pot merge în direcția bună. Concret, domnule președinte Dragnea, vreau să vă transmit că apreciem foarte mult inițiativa dumneavoastră legislativă privind demnitatea umană și toleranța față de diferențele de grup. O vom da ca exemplu peste tot pe unde vom merge, acesta este un mod responsabil de a trata problemele actuale ale omenirii, vă mulțumesc și vă felicit”, a subliniat Tzipi Livni.

Dragnea a asigurat că legea, care a fost adoptată de Senat, va fi aprobată și de Camera Deputaților când va debuta sesiunea parlamentară.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Ce analize poți face gratuit dacă nu ai asigurare de sănătate. Investigațiile medicale pe care toți românii ar trebui să le facă
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii dau năvală
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
ANM a emis coduri galbene de vânt puternic și caniculă în mai multe județe
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!