Interviu plin de EMOŢIE. Florin Piersic, la 80 de ani: „Îmi vine să mă împuşc, dar nu am gloanţe” VIDEO

Cu câteva zile înainte de a împlini 80 de ani, Florin Piersic a vorbit în exclusivitate la România TV despre viaţa sa, despre prietenii plecaţi prea devreme şi despre speranţă. Glasul îi tremură, iar lacrimile îi inundă ochii într-un interviu excepţional şi încărcat de emoţie.
Ionela Marcu
23 ian. 2016, 12:46
Interviu plin de EMOŢIE. Florin Piersic, la 80 de ani:

Marele actor împlineşte pe 27 ianuarie vârsta de 80 de ani şi mărturiseşte că nu ştie când au trecut anii. Pentru a evita să pronunţe „80 de ani”, maestrul spune că împlineşte de „4 ori 20 de ani”.

Mă întristează că trec anii prea repede. Nu pot să îmi imaginez că pe 27 ianuarie 2016 împlinesc de 4 ori 20 de ani. O spun pentru că mi-e greu să spun 80. Că atunci când spun 80 îmi vine să mă împuşc, dar nu am gloanţe. Nu îmi vine să cred că au trecut anii aşa de repede„, spune Florin Piersic.

Eu am nevoie de spectatori, nu pot singur să stau în baie şi să vorbesc cu mine în oglindă? Ce să-mi spun? Că sunt frumos? Nu mai sunt de mult. Că sunt tânăr? Nu mai sunt de mult. În rest, luaţi-mă aşa cum sunt, bucuraţi-vă că mai ciripesc, că mai zic şi eu câte ceva„, a continuat maestrul.

 

Actorul de teatru şi film şi-a amintit cu lacrimi în ochi de colegii şi prietenii pierduţi. Marga Barbu, Sobi Cseh, Leopoldina Bălănuţă şi Dumitru Furfui sunt doar câţiva prieteni cărora Florin Piersic le simte lipsa de când au plecat dintre noi.

Asta e durerea mea mare, că toţi martorii mei, profesional vorbind, toţi cei care au fost cu mine, care au râs cu mine, au lăcrimat cu mine, am împărţit cu ei extraordionar de multe momente pe care eu le stiu. Am atatea povesti despre fiecare. Nu mai sunt multi care am fost cu ei alături. Gândiţi-vă: Marga Barbu, Colea Răutu, Sobi Cseh a fost pentru mine o lovitură, m-a înjunghiat cineva ştiind că a plecat sau că pleacă, pentru că ştiam că nu se simte bine. Am colegi de teatru, de film, din liceu, din facultate pe care n-am să-i mai văd niciodată. Nu mai e Leopoldina Bălănuţă, nu mai e Dem Furdui, nu mai sunt mulţi, cei cu care am fost alături, Amza Pelea, Cozorici, Rauţchi, Emanoil Petruţ. Mi-au lăsat o pată pe inimă. I-am iubit pe toţi oamenii ăştia„, a mărturisit Florin Piersic cu durere în voce.

Eu sunt foarte superstiţios şi-mi aduc aminte… cineva îmi spunea: „Eu am să trăiesc 100 de ani” şi mi-a spus la o vârstă cînd ziceam să ştii că o să trăiască şi nu a mai trăit decât câteva zile. Aşa că fiţi atenţi, nu spune că o să ne întâlnim, nu o să ne întâlnim peste 10 ani. Să vă iubească toţi cum vă iubesc eu„, a încheiat actorul interviul.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Înghețata regală. Rețeta veche de câteva secole a Regelui Charles
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Critici din Rusia asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!