„Am gândit acest proiect ca pe o soluție pentru copiii din familii defavorizate și pentru cei instituționalizați, cu vârste între 6 și 14 ani. Scopul a fost încă de la început îmbunătățirea incluziunii sociale cu ajutorul sportului, iar rezultatele obținute sunt peste cele pe care le-am anticipat inițial. Toți cei intrați în program au primit alimentație de efort, asistență medicală, echipamente sportive, acces gratuit la transport local și au atins performanțe în volei, natație și rugby. Acum știm sigur că sărăcia, abandonul școlar sau marginalizarea din diferite criterii pot fi combătute prin acest tip de proiecte, care să le asigure copiilor împlinire și siguranță socială”, a declarat deputatul UNPR la o conferință de presă.
Deputatul UNPR a precizat că acest proiect a fost pus în practică cu ajutorul Direcției pentru Sport și Tineret Brăila și al Asociației Clubul Sportiv Sport-Plus.
„Ideea proiectului a fost a mea și am pus-o în practică împreună cu Mircea Cărbunaru de la Direcția pentru Sport și Tineret Brăila și Cristi Baciu de la Asociația Clubul Sportiv Sport-Plus. Singura soluție pentru finanțare pe care am găsit-o pe termen scurt a fost Consiliul Județean Brăila. Proiectul a fost depus la CJ de Asociația Clubul Sportiv. Eu am dus proiectul până la un anumit nivel, pentru că nu mă puteam implica mai mult. Rolul meu a fost să susțin proiectul și ideea în sine. I-am rugat pe colegii noștri din CJ să susțină acest proiect și el a trecut fără probleme”, a explicat Petrea.
Dorin Petrea a declarat că proiectul a fost lansat după publicarea unor analize care arătau că la nivelul Brăilei sunt tendințe de îmbătrânire a populației și serioase vulnerabilități în ceea ce privește dezvoltarea tinerilor și a copiilor.
„Sărăcia, lipsa de preocupare a familiei sau a societății scad dramatic șansele de reușită a unor copii care au capacitatea de a face performanță. Foarte puțini părinți au oportunitatea de a investi în dezvoltarea personală și emoțională a copiilor, iar în cazul celor instituționalizați vorbim despre o reală nesiguranță pentru viitor. Brăila are 175 de copii asistați sociali care se încadrează în intervalul 6-14 ani, apți medical și care pot să își dezvolte o carieră în domeniul sportiv. Am solicitat și sprijinul ministrului Elisabeta Lipă, sperăm că acest proiect va deveni un exemplu de bune practici pentru toată țara”, a spus Dorin Petrea.
Deputatul UNPR a precizat că acest proiect nu ar fi putut fi realizat fără implicarea Asociației Clubul Sportiv ‘Sport-Plus’ Brăila, Rugby Club Brăila și Asociației Clubul Sportiv ‘Micii Campioni’ Brăila, cât și fără susținerea Consiliului Județean Brăila, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Brăila, Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila și Direcției de Asistență Socială Brăila.
Finanțarea a fost asigurată de Consiliul Județean Brăila, valoarea în 2015 fiind de 27.352 lei.