Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a declarat că îi cunoaşte pe o parte din miniştrii desemnaţi, iar aceştia „sunt foarte ok”.
„Pe unii îi cunosc şi sunt foarte ok, pe alţii nu-i cunosc şi nu pot spune nimic. Titus Corlăţean – am lucrat foarte mult cu el şi cred că are pregătirea juridică ca să fie ministru pe o perioadă tranzitorie, Marga este o figură cunoscută în lumea germană şi cred că poate face bine. Florin Georgescu – am avut dispute cu el când a mai fost ministru de Finanţe, este un tip foarte riguros, germanic în gândire şi cred că în perioada asta poate face bine”, a afirmat senatorul UDMR.
Frunda a mai spus că UDMR va rămâne în opoziţie, dar că în acelaşi timp este dispusă la dialog. „La ambele întrebări răspunsul este da, (UDMR) va rămâne în opoziţie şi va participa la dialog. Acest lucru este normal. Cred că ar fi greşit, inacceptabil ca UDMR să participe acum la guvernare. Este o perioadă tranzitorie şi trebuie să aşteptă rezultatele alegerilor parlamentare şi atunci vom vedea ce vom face”, a spus Frunda.
El a arătat că decizia în privinţa unei eventuale susţineri a Guvernului o vor lua colegii săi din conducerea Uniunii, la Bucureşti, luni dimineaţă, după discuţii şi în funcţie de programul Guvernului.
El a subliniat că UDMR va susţine „tot ce este interes al României în UE”. „Depinde de programul Guvernului, depinde care vor fi programele. În mod cert tot ce este Convenţie Europeană, interes al României în UE vom susţine, dacă vor fi interese partinice sau altceva – nu. Eu spun ce am spus şi înainte, când era Guvernul Ungureanu. Cred că Guvernul Ponta poate şi trebuie susţinut când sunt lucruri bune, iar în altele nu”, a precizat senatorul UDMR.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, după o întâlnire cu liderii judeţeni ai Uniunii, că UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri şi nici faţă de alte partide parlamentare, adăugând că poziţia faţă de noul Guvern va fi stabilită după ce se vor şti programul şi miniştrii.
În plus, Kelemen spunea că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susţinere parlamentară consistentă.