„Am avut întâlnirea uzuală pe care ambasada statului membru care asigură preşedinţia Consiliului UE o organizează. (…) Am discutat despre priorităţile Guvernului. Am explicat cele trei mari priorităţi din domeniul economic, reforma administraţiei şi pregătirea României pentru a asigura preşedinţia UE în 2019″, a menţionat Cioloş.
Citeşte şi: Cioloş: Îi rog, pe cei care învinuiesc Guvernul de teamă, să pună în practică ceea ce cer altora să facă
Şeful Guvernului a mai discutat cu ambasadorul olandez despre criza imigranţilor şi despre aderarea României la Schengen.
„Am discutat despre subiectele care sunt pe agenda UE, despre migraţie, am explicat încă o dată poziţia noastră, despre MCV şi am explicat de ce România consideră că trebuie să ne gândim la un mecanism de fading-out, să spunem aşa în engleză, de internalizare a acestui mecanism de control în procedurile uzuale ale comisiei , explicând şi de ce considerăam că România e un candidat important pentru Schengen”, a mai spus acesta.
Dacian Cioloş a vorbit cu ambasadorul Olandei şi despre situaţia politică din Republica Moldova.
„Am discutat despre situaţia din Republica Moldova. Cred că în momentul de faţă, dat fiind comportamentul României, România este recunoscută şi de partenerii UE şi euro-atlantici în privinţa coordonării a cooperării cu Moldova, am explic mecanismele noastre de sprijin acolo şi am sintetizat discuţia cu premierul moldovean”, a declarat şeful Guvernului.
Întrebat dacă România a primit deja cereri de migranţi, premierul a precizat că nu.
„România, conform angajamentului şi deciziei luate la nivelul UE are deja anumite oblig dar în continuare centrele de distribuţie ale migrantilor înregistraţi, controlaţi şi verificaţi în punctele de control Grecia şi Italia, dar, acolo, acestea nu funcţionează încă suficient de bine pentru a ne putea baza pe ele”, conchis Dacian Cioloş