La cine a ajuns o parte importantă din averea lui Vadim. Familia poetului s-a umplut de bani

Adrian Thiess a confirmat că a cumpărat drapelul lui Avram Iancu în cadrul licitaţiei organizate pentru vinderea pieselor de colecţie care i-au aparţinut poetului şi politicianului Corneliu Vadim Tudor. Adrian Thiess a precizat că a cumpărat drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avam Iancu împreună cu câţiva prieteni, considerând că este "un bun naţional".
Romania TV
04 feb. 2016, 10:48
La cine a ajuns o parte importantă din averea lui Vadim. Familia poetului s-a umplut de bani

Omul de afaceri Adrian Thiess este cel care a cumpărat drapelul luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu – achiziția fiind „un efort a 20 – 25 de persoane” – și că intenționează să expună acest obiect în mai multe orașe din țară. „Nu l-am licitat eu pentru mine personal. Împreună cu prieteni, parteneri de afaceri, amici am considerat că este un bun național. Este vorba despre cel mai mare erou național al românilor din Transilvania”, a afirmat Thiess, pentru Agerpres.

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu – vedeta licitației colecției „Corneliu Vadim Tudor” de miercuri de la Casa Artmark – a fost adjudecat la prețul de 105.000 de euro.

Thiess a spus că această achiziție a fost „un efort a 20-25 de persoane”, care își vor declina identitatea dacă doresc. „Probabil că va hotărî fiecare. Poate când o să fie momentul să prezentăm (drapelul — n.r.) ne vom duce împreună și ne vom bucura”, a spus el.

Omul de afaceri își dorește ca drapelul să fie prezentat în țară, un itinerariu nefiind deocamdată stabilit. „A fost important să securizăm acest bun național și stabilim ulterior”, a adăugat Thiess, care a arătat că, probabil, startul acestei serii de prezentări publice va fi la Cluj-Napoca.

O parte din cei prezenți la licitația de miercuri, de la sediul Artmark, și-au exprimat dorința ca acest obiect să fie expus pentru publicul larg.

„Acest steag are o valoare inestimabilă, pentru că i-a unit pe români. Este simbolul națiunii române. Am vorbit cu familia domnului Corneliu Vadim Tudor. Pot să spun că… cu un ochi râde, cu altul plânge, pentru că o să ducă mai departe, cu acești bani, visul lui Corneliu Vadim Tudor — revista România Mare—, iar (…) acest steag al lui Avram Iancu făcea parte din patrimoniul familiei. Începând din această noapte, nu mai face parte din patrimoniul familiei lui Corneliu Vadim Tudor”, a declarat fostul senator Marius Marinescu, după licitația de miercuri, când a fost adjudecat drapelul.

El a spus că, alături de familia lui Vadim Tudor, speră că steagul va fi expus într-un loc unde „toți iubitorii de istorie să vină, să îl vadă și să îl admire”.

Valeriu Sângeorzan, marketing and sales director al casei de licitații Artmark, a afirmat că, probabil, drapelul va fi expus într-un spațiu public. „Pot chiar să îi asigur pe toți oamenii că, în ceea ce ne privește, vom face toate demersurile în acest sens. De altfel nu este pentru prima oară când noi facem acest lucru și convingem colecționarii să își expună public operele de patrimoniu, de tezaur”, a declarat el, după licitație.

„Există un proiect inițiat de Artmark, care se numește ‘Camera colecționarului’ și care funcționează. Suntem deja în negocieri cu șapte muzee mari ale acestei țări unde au intrat astfel de valori. Am speranța că vom reuși să facem același lucru cu drapelul despre care vorbim”, a adăugat reprezentantul Artmark, menționând că regiunea vizată este „din Ardeal”.

Drapelul, pictat pe piele, raritate absolută, datat la jumătatea secolului al XIX-lea, a avut un preț de pornire de 5.000 de euro.

Lotul a mai fost scos la vânzare în 2013, dar a fost retras din licitație din cauza unor „conflicte juridice”.

Licitația colecției „Corneliu Vadim Tudor”, partea a II-a, a cuprins cărți rare, tablouri, fotografii documentare și obiecte de decor.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'