Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, motivația deciziei privind revocarea președintelui CA care, în același timp, este și reprezentantul MMAP (autoritatea tutelară) în cadrul Consiliului, este aceea că nu a supus analizei CA două aspecte care constituiau un potențial prejudiciu pentru Romsilva.
„Este vorba atât de calitatea de inculpat a directorului demisionar al RNP Romsilva într-un dosar de cercetare penală, încă din ianuarie 2015, cât și de blocajul licitațiilor de masă lemnoasă din decembrie 2015”, se precizează în comunicat.
În ceea ce privește decizia pentru ceilalți patru membri revocați, motivația o constituie încălcarea principiilor de bună guvernanță, prin faptul că aceștia au deținut, concomitent, în cadrul RNP, atât funcție de decizie, cât și funcție de execuție.
„Ca urmare, s-a considerat că deciziile CA sunt lipsite de imparțialitate și independență, având în vedere faptul că cei patru membri sunt personal executiv în subordinea directorului general al RNP Romsilva”, se subliniază în comunicat.
Consiliul de Administrație al Romsilva este format din șapte membri. După revocarea șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor, la mijlocul lunii ianuarie 2016, în CA au rămas următorii membri, conform site-ului instituției: Răsvan Ilie Dumitru (reprezentant Ministerul Finanțelor Publice), Viorel-Gheorghe Marinescu (specialist în silvicultură), Sorin Ciobanu (specialist în silvicultură), Gică Duță (specialist în silvicultură), Armand Chiriloiu (specialist în silvicultură) și Ecaterina Kacso (specialist economist).
Citeşte şi