Zgonea, despre legea PNL: E inuman să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul. Gorghiu: Un mod josnic de a face politică

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, afirmă, despre iniţiativa legislativă a PNL, că este inuman ca, după ce ai cotizat o viață la sistemul de sănătate, să fii obligat să îți plătești tratamentul. Alina Gorghiu îl acuză că face politică într-un "mod josnic".
Filip Stan
07 feb. 2016, 16:50
Zgonea, despre legea PNL: E inuman să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul. Gorghiu: Un mod josnic de a face politică

Valeriu Zgonea a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este inuman ca, după ce ai cotizat o viață la sistemul de sănătate, să fii obligat să îți plătești tratamentul și a anunțat că a semnat o petiție lansată de cetățeni prin care aceștia cer parlamentarilor să respingă proiectul de lege privind prevenția în sănătate, inițiat de PNL.

„E inuman ca, după ce ai cotizat o viață la sistemul de sănătate, să fii obligat să îți plătești tratamentul. E datoria noastră să nu lăsăm oamenii simpli, fără posibilități, la mila PNL-iștilor, care vor ca pacienții bolnavi de cancer să își plătească tratamentul dacă nu iau parte la controalele de prevenție. De aceea, vă adresez rugămintea de a lua inițiativă. Unii cetățeni au lansat o petiție prin care cer respingerea acestui proiect de lege. Eu am semnat-o și vă îndemn să o faceți și voi”, a scris Zgonea.

Petiția pe care a semnat-o președintele Camerei Deputaților a fost lansată pe internet și poartă numele „Parlamentari, respingeți legea Alinei Gorghiu”, iar în ea se face apel la partidele parlamentare să respingă proiectul de lege inițiat de Gorghiu care prevede ca cei care nu au participat la programele de prevenție și în timp au făcut o boală gravă, cum ar fi cancerul, să plătească parțial sau în totalitate cheltuielile cu tratamentul.

Într-o postare anterioară pe Facebook, Valeriu Zgonea a scris că PNL a inițiat un proiect de lege care poate obliga pacienții de cancer să își plătească tratamentul dacă nu participă la programe de prevenție. „Asta înseamnă că un bătrân aflat în vârf de munte, pentru care mersul la medic reprezintă o adevărată aventură, în cazul în care are cancer, trebuie să își plătească tratamentul. Pentru că nu a ajuns să își facă controalele de prevenție. Și pentru că PNL se gândește doar la cei bogați, nu și la omul de rând, care poate nu își permite să plătească medicamentele. Cu acești oameni ce facem? Îi lăsăm să moară în chinuri pentru că nu au ajuns la controalele de prevenție? Oricum, vă spun din proprie experiență, mama mea și-a făcut analizele din 6 în 6 luni, dar cancerul a fost descoperit doar când era deja prea târziu ca să poată fi salvată”, a menționat Zgonea.

Citeşte şi: Nicolăescu, despre legea privind prevenţia: „Cetăţenii să înveţe să fie responsabili faţă de propria sănătate”

Alina Gorghiu i-a dat replica lui Valeriu Zgonea, amintindu-i că inclusiv parlamentari PSD au susţinut proiectul de lege. Ea acuză că este un mod josnic de a face politică pe seama unor oameni în suferinţă.

„Valeriu Zgonea se preface că nu înțelege ce își propune legea prevenției în sănătate pe care, de altfel, au semnat-o și colegi de-ai domniei sale, din PSD. Știam că unii lideri politici ar face orice de dragul unui avantaj mediatic de o zi, dar să promovezi o campanie mincinoasă împotriva unei legi care ar putea salva multe vieți e un mod josnic de face politică.

Legea prevenției înseamnă programe – gratuite pentru toți românii – pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor; înseamnă supravegherea riscurilor de sănătate în cazul fiecărui pacient; înseamnă educarea, informarea și responsabilizarea noastră, a tuturor, față de sănătatea noastră. În definitiv, toate acestea ar transforma sistemul nostru de sănătate într-unul infinit mai empatic și mai uman. Acest sistem, pe care cu toții iubim să-l detestăm, dar nimeni nu vrea să-l schimbe”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'