PROTEST la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti pentru susţinerea profesorului de matematică

Zeci de elevi ai Colegiului Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti s-au adunat, duminică, în faţa şcolii, pentru a protesta faţă de acuzaţiile aduse profesorului de matematică conform cărora ar fi umilit un elev. Aceştia spun că totul a fost o glumă care a pornit de la un elev.
Iulian Tudor
07 feb. 2016, 14:35
PROTEST la Colegiul

Elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vianu” au venit, duminică, în faţa colegiului, pentru a-şi exprima solidaritatea cu profesorul de matematică Severius Moldoveanu care a fost acuzat că ar fi umilit un elev să se târască în genunchi pentru a obţine mărirea unei note.

„A fost o calomnie adusă domnului profesor”, a declarat o elevă.

„Orele de matematică ale domnului profesor se desfăşoară conform oricăror norme morale, sunt ore interesante. Am înţeles că a fost o glumă pornită de la un elev. Domnul profesor nu a umilit pe nimeni niciodată”, a mai spus aceasta.

Elevii au lansat şi o petiţie pentru susţinerea profesorului.

Am strâns 89 de semnături în favoare profesorului până duminică la ora 15,30. Nu este efectiv un protest, este o petiție pe care dorim să o semnăm. Cu siguranță demersul îl vom continua dar nu știm dacă în aceeași manieră, la modul în fața liceului. Vrem ca imaginea domnului profesor să fie cea reală și nu cum s-a scris în presă și să demonstrăm că au fost niște minciuni și că părerea noastră a elevilor lui este una foarte bună față de dânsul„, a declarat, pentru Agerpres, o elevă a unității de învățământ.

VEZI ŞI Profesorul care a dezvăluit cazul elevului de la Colegiul Tudor Vianu, AMENINŢAT


Martorii la incident au povestit, ce s-a întâmplat de fapt la ora la care profesorul ar fi pus un elev să se târască în genunchi. „Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”, a mărturisit o elevă pentru Adevărul.

„Era ora de matematică, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost şi director al instituţiei de învăţământ, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, alţii au luat şi note mici. Printre ei s-a numărat şi Marcus, băiatul despre care s-a spus că a fost umilit de profesor pentru un punct în plus la teză.”, povesteşte una dintre elevele clasei a X-a.

„Gluma a fost iniţiată de cealaltă clasă, pentru că suntem două clase de a X-a, unde un elev l-a întrebat pe profesor dacă îi dă un punct în plus dacă se târăşte în genunchi. Evident, răspunsul a fost că nu. Gluma a fost transmisă şi la clasa noastră. Când a venit în clasă, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemulţumit de nota 5, să îngenuncheze pentru un punct. Şi a făcut-o. Toată clasa a ştiut că e o glumă, şi noi, şi domnul profesor”, a continuat tânăra.

Ca urmare 5-ul pe care l-a obţinut Marcus în urma testării a fost trecut în catalog fără a fi modificat. Un metru între bancă şi catedră Tânăra a explicat că elevul care stătea în prima bancă a avut de parcurs o distanţă de cel mult un metru până la catedră. „Nici nu a apucat să îl oprească pentru că a ajuns imediat la catedră. Şi profesorul a fost surprins, i-a zis că aşa ceva nu se face. Noi am râs, pentru că a fost o glumă bună, şi nu ne-a surprins foarte tare pentru că acestui coleg îi place să atragă atenţia”, a mai povestit eleva de la Vianu.

Povestea este confirmată de un alt elev din clasa cu pricina. Acesta a completat că Marcus lipsise o săptămână de la şcoală şi că nu mai ştia o parte din materie. Astfel, băiatul era nemulţumit de nota din teză. „I-am spus să îl roage pe profesor în genunchi. Nu l-a forţat nimeni, a fost pur şi simplu o glumă între noi. După ce l-a văzut, profesorul i-a spus să se ducă în bancă. Nu i-a dat niciun punct în plus, dar colegul meu nu s-a simţit intimidat sau umilit, asta e clar”, a explicat elevul, sub protecţia anonimatului.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Ce analize poți face gratuit dacă nu ai asigurare de sănătate. Investigațiile medicale pe care toți românii ar trebui să le facă
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii dau năvală
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
ANM a emis coduri galbene de vânt puternic și caniculă în mai multe județe
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!