În pofida asigurărilor primite că autorităţile de la Chişinău vor continua să meargă pe calea europeană, comisarul Hahn a insistat asupra necesităţii unor termene precise privind aplicarea reformelor, în special în domeniul justiţiei în Republica Moldova.
În acest sens, el a sugerat elaborarea unei foi de parcurs cu termeni de executare precişi pentru reformele şi acţiunile prioritare.
Citeşte şi: NATO susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova
Cu această ocazie, Andrei Galbur i-a înmânat comisarului european o scrisoare din partea primului ministrului Pavel Filip adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care sunt expuşi paşii ce urmează să fie făcuţi de către guvernul moldovean în vederea promovării reformelor necesare şi redresării situaţiei social-economice din republică, relatează Agerpres.
Săptămâna trecută, premierul Pavel Filip, fost ministru al transporturilor în toate guvernele de după 2011, a deplâns implementarea lentă a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. El a spus că Republica Moldova a pus în practică mai puţin de 65% din prevederile acordului semnat în 2014 şi a cerut ca restanţele să fie lichidate în decurs de 30 de zile, potrivit postului de radio Europa Liberă.
Instabilitatea politică de la Chişinău a provocat o autentică îngrijorare la Bruxelles, nu doar în cadrul NATO, ci şi al instituţiilor UE, unde Republica Moldova era prezentată ca un mare succes al politicii de vecinătate şi al Parteneriatului Estic, comentează postul de radio citat.