„Hotărârea Secţiei a fost luată în temeiul dispoziţiilor (…) din Legea nr. 317/2004, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor și procurorilor, și (…) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcţie când a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unei infracţiuni”, se precizează într-un comunicat al CSM.
Procurorul Ovidiu Toma a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.
Toma este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), favorizarea făptuitorului (patru infracţiuni) și influenţarea declaraţiilor, iar Dănuţ Dobre, fost șef al Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, de trafic de influenţă (nouă infracţiuni), luare de mită (trei infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu și complicitate la infracţiunea de favorizare a făptuitorului (două infracţiuni).
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2015 au fost identificaţi la nivelul Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, precum și la nivelul Serviciului Public Permise Conducere mai mulţi ofiţeri și agenţi de poliţie care desfășurau activităţi infracţionale în legătură cu obţinerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, precum și intervenţii pentru aplicarea unor sancţiuni mai blânde conducătorilor auto contravenienţi, în schimbul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.