ALLISON PINEAU. HCM Baia Mare a sesizat CNCD în scandalul rasial din HANDBAL

HCM Baia Mare a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării și Federaţia Română de Handbal în urma meciului de handbal feminin cu HC Zalău, desfăşurat marţi, 9 februarie 2016, în Sala sporturilor din Zalău, în cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale.
Filip Stan
11 feb. 2016, 10:44
ALLISON PINEAU. HCM Baia Mare a sesizat CNCD în scandalul rasial din HANDBAL

Oficialii de la HCM Baia Mare relatează evenimentele petrecute la Zalău şi solicită luarea deciziilor legale care se impun.

„În timpul meciului de handbal jucătoarea Pineau Allison Marie, componentă a echipei HCM Baia Mare şi a naţionalei Franţei, a fost ţinta unor scandări rasiste din partea unui grup de spectatori din Zalău, în special în minutul 44 – moment în care a fost sancţionată de arbitri jocului cu o eliminare de 2 minute. Jucătoarea Pineau Allison Marie şi-a recunoscut greşeala, apoi şi-a cerut scuze faţă de sportiva Puiu Diana pe care a faultat-o, iar în momentul în care s-a îndreptat către banca de rezerve a fost jignită prin apelativul „Monkey” de către respectivul grup de suporteri din Zalău, care a imitat sunetele scoase de maimuţe. Pineau Allison Marie a avut o discuţie pe această temă cu observatorul Federaţiei Române de Handbal, dl. Bogdan Anton Prisecariu (din Iaşi), căruia i-a transmis în limba engleză că nu este normală atitudinea respectivilor suporteri şi că se simte jignită şi discriminată.

CITEŞTE ŞI RUŞINOS. Evenimente ORIBILE în ROMÂNIA. Scandalul care ne va face DE RÂS în TOATĂ LUMEA

Din păcate, oficialii meciului nu au luat nicio măsură, jignirile la adresa jucătoarei noastre continuând pe parcursul meciului, până în minutul 54, când sportiva Pineau Allison Marie a fost descalificată şi a părăsit sala de joc, plecând la vestiar. După terminarea meciului, când o parte din jucătoarele echipei HCM Baia Mare au efectuat exerciţii specifice de relaxare, aceiaşi spectatori au adresat jigniri identice jucătoarei Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila, componentă a echipei HCM Baia Mare şi a naţionalei Braziliei. Considerăm că oficialii Federaţiei Române de Handbal (arbitrii şi observatorul meciului) ar fi trebuit să intervină ferm pentru a stopa scandările rasiste şi să solicite crainicului sălii să facă un anunţ în acest sens.

Clubul sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare consideră că au fost încălcate grav normele de etică sportivă la meciul HC Zalău – HCM Baia Mare, motiv pentru care solicită Federaţiei Române de Handbal să examineze cu responsabilitate evenimentele care au avut loc şi să ia măsurile necesare conform regulamentelor în vigoare.

Totodată, Handbal Club Municipal Baia Mare solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care s-a autosesizat în acaest caz, să ia măsurile legale care se impun împotriva celor vinovaţi, ţinând cont de faptul că organizatorul meciului HC Zalău – HCM Baia Mare din data de 9 februarie 2016 a fost clubul sportiv Handbal Club Zalău”, se arată în documentul înaintat CNCD şi FR Handbal.

Spynews
Tatăl fotbalistului fenomen de la Euro 2024 a fost înjunghiat! Bărbatul a fost transportat de urgență la spital
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Elena Udrea e terminată. Nu mai are nicio șansă. Suferă cumplit
Playtech.ro
Imagini ȘOC cu Iustina de la Insula iubirii au SCĂPAT pe internet. Niciodată NU a vrut să le vezi
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ministerul Agriculturii confirmă prelungirea termenului pentru depunerea cererilor pentru despăgubiri
Adevarul
O plimbare cu telecabina într-o stațiune de top din Italia, de trei ori mai ieftină față de Sinaia: „E japcă la prețuri”
Spynews
Un nou bonfire a adus adevărul crud pe Insula Iubirii, aseară, la Antena 1, ȋntr-o ediţie lider de audienţă. Radu Vâlcan: „Îmi pare rău ca ai fost martora acestor imagini!”
Spynews
Zi specială în familia Laurei Cosoi! Vera, fiica vedetei, a împlinit patru ani. Cum a surprins-o, încă de la primele ore | FOTO
Evz.ro
Seriale noi pentru amatorii de aventuri. Producții în premieră la AMC. Video
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
A murit de cancer. Vestea care a devastat-o pe Kate Middleton
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Caz șocant în Dolj. Un bebeluș de cinci luni a fost găsit mort între saltea și scândura patului. Care ar fi fost cauza decesului
Capital.ro
Anunțul momentului despre Victor Rebengiuc. Ce se întâmplă cu marele actor al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Casa din filmul horror „Poltergeist”, scoasă la vânzare pentru prima dată în 45 de ani
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...