DIGI SPORT LIVE VIDEO: Cum vezi ONLINE meciurile din prima etapă a returului

Anul fotbalistic 2016 începe în acest sfârșit de săptămână cu etapa a 24-a. Liga 1 Orange se anunță extrem de interesantă atât prin prisma noului sistem competițional, cât și prin achizițiile spectaculoase de jucători făcute de competitoare în această iarnă.
Alina Costache
12 feb. 2016, 13:05
DIGI SPORT LIVE VIDEO: Cum vezi ONLINE meciurile din prima etapă a returului
ASA TÂRGU MUREȘ – PANDURII TÂRGU JIU, vineri, ora 20.30

Anul fotbalistic 2016 este deschis în Liga 1 Orange de un duel foarte interesant între ASA Tg Mureş şi Pandurii, două formaţii clasate la finele rundei a 23-a pe locuri de play-off.

În această iarnă, lotul mureşenilor a înregistrat schimbări importante, printre acestea regăsindu-se şi revenirea lui Adi Mutu. De partea cealaltă, pe lângă faptul că şi-au păstrat principalii actori din toamnă, gorjenii şi-au întărit echipa cu jucători experimentaţi precum Antal, fost golgheter al campionatului în ediția 2013-2014, Florin Acsinte şi Adrian Ropotan, ambii căpitani la echipele de la care au fost transferaţi, FC Botoşani, respectiv Petrolul.

O singură înfrângere au suferit mureşenii în ultimele 29 de meciuri disputate în Liga 1 Orange pe teren propriu, 1-2 cu Oţelul (28 mai 2015), în rest 18 victorii şi 10 remize. Totuşi, de notat că în ediția 2015-2016, gruparea ardeleană a bifat opt rezultate de egalitate în cele 11 partide jucate acasă.

Pentru olteni, prima parte a campionatului (meciurile din 2015) a consemnat şi un moment istoric, 10 partide consecutive fără înfrângere. În deplasare, aceştia au reuşit ediţia curentă patru victorii (1-0 Poli Timişoara), 2-0 FC Botoşani, 2-1 Astra, 2-1 CFR) şi patru remize în 11 meciuri.

ASA şi Pandurii s-au întâlnit de șapte ori în Liga 1 Orange, de două ori s-au impus ardelenii, de trei ori oltenii, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate.

Primul meci s-a disputat pe 6 noiembrie 2010, Pandurii – FCM 4-1, marcatori Claudiu Voiculeţ, Cosmin Băcilă, Doru Pintilii dublă, respectiv Lucian Munteanu. Pe banca oltenilor s-a aflat Petre Grigoraş, actualul tehnician al gazdelor de vineri, în timp ce oaspeţii de la acea vreme erau antrenaţi de Ioan Ovidiu Sabău. În returul ediţiei 2010-2011, ardelenii s-au impus cu 1-0, singurul gol fiind înscris în minutul 92 de Victoraş Astafei. 

Cel mai spectaculos joc a avut loc pe „Trans-Sil”, în runda a 9-a a stagiunii 2011-2012, atunci când tabela a arătat la final 3-3 (Iencsi, Cavalli, Subotic / Vranjes, Cardoso, Voiculeţ), trei din cele șase goluri marcându-se în ultimele 10 minute! A urmat cea de a doua victorie din contul gorjenilor, 2-0 pe teren propriu (14 aprilie 2012). 

În tur, pe 18 septembrie 2015, elevii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 2-0, graţie reuşitelor lui Nicoară şi Hora.

Palmares ASA Tg Mureş gazdă: 3 jocuri – 2 victorii ASA – 1 remiză – 0 victorii Pandurii.

Partida de la Târgu Mureş va consemna revenirea lui Petre Grigoraş pe prima scenă, ASA fiind a șasea echipă pe care băcăuanul o va conduce în Liga 1 Orange, printre ele aflându-se şi Pandurii, unde a strâns 99 de meciuri.

ASA Tg Mureş a utilizat 25 de jucători în primele 23 de etape, dintre care 15 străini, o cifră care i-a poziţionat în fruntea topului privind cei mai mulţi astfel de fotbalişti cu minute cumulate pe teren. Oltenii s-au bazat pe 28 de jucători, dintre care opt şi-au trecut numele pe tabelă.

FC VIITORUL – CSMS IAȘI, sâmbătă, ora 18.00

Locul 2 la finalul anului, calificată matematic în play-off şi cu cel mai bun atac, toate acestea au făcut din Viitorul revelaţia primelor 23 de etape. De partea cealaltă, cu o conducere competentă, cu un antrenor experimentat, păstrat în momente grele şi cu un lot mic numeric, dar omogen, moldovenii au arătat că se pot bate pentru locurile fruntaşe.

– Două înfrângeri au suferit dobrogenii pe cocheta arenă din Ovidiu, 1-2 cu Astra şi 0-1 cu Steaua, în rest au șapte victorii şi două remize.

– CSMS Iaşi a încheiat anul cu o serie fantastică de opt jocuri consecutive fără înfrângere, patru succese şi patru egaluri, performanţă unică în istoria clubului din Copou.

Viitorul şi CSMS Iaşi s-au întâlnit de cinci ori în Liga 1 Orange, de două ori au câştigat puştii lui Hagi, o dată ieşenii, iar alte două jocuri s-au încheiat la egalitate.

– Prima partidă a avut loc pe 24 septembrie 2012, Viitorul – CSMS Iaşi 1-0, golul fiind marcat de Nicolae Dică. Dobrogenii s-au impus şi în returul stagiunii 2012-2013, cu 2-1, eroul meciului fiind Denis Alibec, autorul unei duble prin care oaspeţii au întors rezultatul.

– Întâia remiză s-a consemnat pe 28 iulie 2014, 0-0 la Iaşi, scor întâlnit şi în ultima confruntare directă, cea din 19 septembrie 2015.

– Singurul succes al moldovenilor s-a înregistrat pe 20 februarie 2015, Viitorul – CSMS 0-3 (Ciucur dublă, Plămadă).

13 dintre cei 25 de jucători utilizaţi de Gică Hagi şi-au trecut numele pe tabelă în primele 23 de etape. 

CSMS Iaşi a fost echipa cu cei mai puţini fotbalişti folosiţi în ediţia curentă, doar 21.

Ioan Filip (Viitorul) a fost singurul jucător din Liga 1 Orange care a bifat toate minutele în partidele disputate până acum în stagiunea 2015-2016.

ASTRA GIURGIU – CFR CLUJ, sâmbătă, ora 20.30

Instalată în fotoliul de lider încă din etapa a 7-a, Astra va întâlni în prima rundă din 2016 pe CFR, o formaţie care, în ciuda poziţiei din clasament, impune respect, asta graţie performanţelor realizate în ultimul deceniu.

– O singură partidă au pierdut giurgiuvenii în precedentele 13 jocuri din campionat, 1-3 la Tg Mureş, în rest au șapte victorii şi cinci remize.

– După succesul cu Steaua din 1 noiembrie, scor 2-0, clujenii au mai înregistrat patru egaluri şi trei înfrângeri, rezultate în urma cărora au pierdut puncte preţioase în lupta cu primele șase clasate.

Astra şi CFR s-au întâlnit de 13 ori în Liga 1 Orange, de trei ori s-au impus giurgiuvenii, de cinci ori clujenii, iar alte cinci jocuri s-au terminat la egalitate.

– Prima partidă a avut loc pe 8 noiembrie 2009, CFR – Astra 1-0 (gol marcat de Dubarbier).

– Întâia victorie a Astrei a venit în returul stagiunii 2009-2010, atunci când Alexandru Stan a înscris singurul gol al meciului. 

– Cele mai multe goluri s-au marcat în partida din etapa a 33-a a ediţiei 2012-2013, cea în care tabela din Giurgiu a arătat la final 3-3.

– Doar o remiză albă s-a înregistrat în campionat, la Cluj, în turul sezonului 2013/2014.

– Astra nu s-a mai impus în faţa CFR-ului din 27 aprilie 2014, zi în care a câştigat acasă cu 1-0. Au urmat două succese ale ardelenilor şi o remiză, 1-1 în ultima confruntare directă (19.09.2015, CFR-Astra 1-1, marcatori Jakolis / Alibec).

– Clujenii au obţinut două succese pe terenul „astralilor”, unde au mai bifat şi două remize în cele șase deplasări.

La nivelul băncilor tehnice, Marius Şumudică şi Toni Conceicao se vor duela în premieră pe prima scenă. 

Tehnicianul clujenilor a antrenat Astra timp de cinci partide în ediţia 2011-2012 a Ligii 1 Orange, palmaresul său cuprinzând o victorie şi patru înfrângeri.

14 dintre cei 26 de jucători utilizaţi de giurgiuveni în primele 23 de etape şi-au trecut numele pe tabelă. De partea cealaltă, pentru clujeni au marcat 12 dintre cei 25 de fotbalişti cu minute strânse în tricoul ardelenilor.

CS U CRAIOVA – PETROLUL PLOIEȘTI, duminică, ora 14.00

Stadionul „Extensiv” programează un duel de tradiţie în fotbalul autohton, cel dintre „leii din Bănie” şi „lupii galbeni”, două formaţii care speră că în 2016 vor regăsi forma de altădată.

Prima întâlnire dintre „Ştiinţa” şi Petrolul a avut loc pe 8 noiembrie 1964, la Ploieşti, şi s-a încheiat fără gol, aşa cum aveau să se termine două din următoarele trei dispute.

Întâia confruntare decisă de una dintre combatante a fost cea din 8 decembrie 1965, Petrolul – Ştiinţa 5-2. Alexandru Badea a marcat primele două goluri ale partidei, Constantin Bîtlan a redus din handicap, Mircea Dridea a înscris de două ori şi a dus scorul la 4-1, apoi Vasile Ionescu a readus speranţele în tabăra oltenilor, dar acelaşi Mircea Dridea a reuşit tripla şi a stabilit scorul final. La finalul stagiunii 1965-1966, trupa lui Constantin Cernăianu avea să aducă pentru ultima dată titlul în oraşul „aurului negru”. 

Primul succes al Craiovei a venit la nici un an distanţă, pe 9 noiembrie 1966, 1-0 pe „Tineretului”, gol marcat de Nelu Oblemenco, cel care tocmai sosise din Giuleşti. „Tunarul din Bănie” avea să-şi treacă numele pe tabelă şi în retur, atunci când prahovenii s-au impus cu 2-1, cele două reuşite din poarta ploieştenilor dovedindu-se a fi decisive la finalul sezonului, cel în care l-a devansat cu doar un gol pe Florea Voinea în clasamentul golgheterilor, câştigând  primul din cele patru titluri de cel mai bun marcator din România!

Una dintre cele mai frumoase remize albe s-a consemnat la Ploieşti, pe 19 iunie 1974, ziua în care oltenii şi-au adjudecat primul titlu din istorie. Ironie sau nu, antrenorul ploieştenilor de la ultimul mare succes, cel din 1966, Constantin Cernăianu se afla în 1974 pe banca oltenilor. Din păcate pentru prahoveni, la finalul acelui meci au luat drumul Ligii secunde.

Un alt meci de referinţă dintre prahoveni şi trupa „alb-albastră” a avut loc în Bănie, pe 10 martie 1991, 3-0 pentru gazde. Petroliştii s-au deplasat în Craiova având un moral bun dat de victoria spectaculoasă obţinută în faţa rivalei Dinamo, dar pe „Central” nu au mai repetat evoluţia din runda antrioară. Primul gol a fost marcat de Emil Săndoi, acesta învingându-l pe Liliac cu un şut de la 25 de metri. Au urmat reuşitele lui Neagoe şi Olaru, graţie cărora Universitatea şi-a recâştigat poziţia de lideră în clasament, pe care nu a mai cedat-o până la final.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, CS U şi Petrolul s-au întâlnit de trei ori, două partide încheindu-se cu victoria oltenilor (17.03.2015, Petrolul – CS U 1-2; 20.09.2015, Petrolul-CS U 0-1) şi una cu succesul prahovenilor (24.08.2014, CS U-Petrolul 0-2).

POLI TIMIȘOARA – FC VOLUNTARI, duminică, ora 16.30

Lupta pentru evitarea retrogradării porneşte încă din prima etapă din 2016 cu o confruntare foarte interesantă între Poli şi FC Voluntari, formaţii care au promovat în vara lui 2015.

O singură victorie au obţinut bănăţenii în ultimele 13 jocuri din campionat, 2-0 cu ASA, în rest au șapte remize şi cinci înfrângeri. Pe lângă mureşeni, alte trei echipe au plecat învinse de pe arena din Timişoara: FC Botoşani (1-0), Concordia (1-0) şi Steaua (1-0).

FC Voluntari a scos șase puncte pe teren advers, trei în Bănie (CS U Craiova -FC Voluntari 1-2) şi câte unul cu Petrolul (1-1), FC Botoşani (2-2) şi Astra (1-1). Trebuie menţionat că gruparea ilfoveană a marcat cel puţin un gol în ultimele șase deplasări din campionat.

Cele două echipe s-au întâlnit o singură dată în Liga 1 Orange, pe 18 septembrie 2015, atunci când, în ciuda unui joc viu disputat, acestea au terminat la egalitate, fără gol marcat.

Pe banca ilfovenilor va debuta Ionel Ganea, el fiind cel de-al cincilea tehnician care conduce un meci al Voluntariului în ediţia curentă. Fostul atacant al primei reprezentative a României a mai antrenat în Liga 1 Orange pe U Cluj şi Rapid, strângând 33 de jocuri (8 victorii – 8 remize – 17 înfrângeri). Să nu uităm, Ganea a îmbrăcat tricoul Politehnicii Timişoara în ediția 2007-2008.

FC Voluntari a fost echipa cu cei mai mulţi jucători utilizaţi în primele 23 de etape din ediţia curentă, 33 de fotbalişti (Poli – 25 de jucători).

FC DINAMO – FC BOTOȘANI, duminică, ora 19.00

Un meci spectaculos se anunţă în pe arena din Șoseaua Ştefan cel Mare, acolo unde se vor întâlni Dinamo şi FC Botoşani, două echipe care au încheiat anul 2015 cu serii de rezultate foarte bune.

Bucureştenii au bifat doar două remize în ultimele șapte partide din Liga 1 Orange, rezultate graţie cărora s-au clasat pe podium la finalul etapei a 23-a. De partea cealaltă, moldovenii au terminat anul cu patru victorii consecutive, care au şters impresia mai puţin bună lăsată în startul sezonului.

Dinamo şi FC Botoşani s-au întâlnit de cinci ori în Liga 1 Orange, de două ori s-au impus bucureştenii, o dată moldovenii, iar alte două jocuri s-au încheiat la egalitate.

Primele dispute din campionat au fost cele din ediţia 2013-2014, atunci când Dinamo s-a impus în ambele partide, 1-0 acasă (George Ţucudean) şi 2-1 în deplasare (dublă Bilinski / Fulop). 

A urmat întâlnirea din septembrie 2014,  partidă considerată de mulţi microbişti drept una dintre cele mai frumoase din sezonul precedent. Fulop a deschis scorul, Alexe a egalat, Ngadeu a adus Botoşaniul pentru a doua oară în avantaj, Gavrilă a restabilit egalitatea în minutul 86, dar, în prelungiri, Roussel a adus victoria moldovenilor, scor 3-2! Acel joc a intrat în istoria grupării botoşănene drept primul disputat acasă în nocturnă. 

Ultimele două confruntări s-au terminat la egalitate, 0-0 în aprilie 2015, la Bucureşti, şi 1-1 în tur (marcatori Cabrera / Essombe).

Foarte interesant se anunţă şi duelul de la  nivelul băncilor tehnice, cel dintre Mircea Rednic şi Cristi Pustai. Aceştia s-au mai întâlnit de patru ori în Liga 1 Orange, trei jocuri încheindu-se la egalitate şi unul cu succesul actualului antrenor dinamovist (2008-2009, Dinamo – Gaz Metan 1-0).

30 de jucători a utilizat Dinamo în primele 23 de etape, dintre care 14 au avut maxim 23 de ani.

CONCORDIA CHIAJNA – FC STEAUA, luni, ora 20.30

Prima etapă din 2016 se va încheia la Chiajna, acolo unde se vor întâlni Concordia şi Steaua, două echipe care au fost foarte active pe piaţa transferurilor în această iarnă. Indiscutabil, dintre toate achiziţiile, jucătorul care a stârnit cel mai mare interes a fost Ciprian Marica, fotbalist revenit în Liga 1 Orange după mai bine de 12 ani.

Doar trei succese a reuşit Concordia în primele 23 de etape, dintre care doar unul singur în ultimele 15 runde (1-0 la Iaşi), interval în care a mai înregistrat șase remize şi opt înfrângeri. 

Steaua a încheiat anul cu patru victorii la rând, trei în campionat şi una în Cupa României, toate aceste rezultate fiind izbutite o dată cu revenirea lui Laurenţiu Reghecampf pe banca tehnică a „roş-albaştrilor”.

Concordia şi Steaua s-au întâlnit de nouă ori în Liga 1 Orange, palmaresul cuprinzând opt victorii ale „roş-albaştrilor” şi o remiză.

– Primul meci a avut loc pe 6 noiembrie 2011, Steaua – Concordia Chiajna 2-1. Atunci, Vlad Munteanu a deschis scorul, dar Tănase şi Rusescu au întors rezultatul în partea secundă. În retur, bucureştenii s-au impus pe terenul ilfovenilor cu 2-0.

– În ediția 2012-2013, Steaua a câştigat greu acasă, 1-0 în prima etapă, după care, pe 30 noiembrie 2012, s-a impus cu 6-0 la Chiajna, înfrângerea fiind cea mai severă din istoria „vulturilor” în Liga 1! Şi în ediţia 2013-2014, gruparea „roş-albastră” a înregistrat două succese categorice, 4-0 pe teren propriu şi 4-1 în deplasare. 

– Mult mai echilibrate s-au dovedit a fi confruntările din stagiunea precedentă, 1-0 pentru bucureşteni la Chiajna şi 2-2 pe „Arena Naţională”.

– Ultima dispută directă, cea din 21 septembrie 2015, s-a încheiat cu 3-1 pentru Steaua, marcatori Varela, Stanciu, Chipciu, respectiv Vali Lazăr.

Laurenţiu Reghecampf va reîntâlni formaţia la conducerea căreia a impresionat în primăvara lui 2012, atunci când, cu 11 victorii şi o remiză în 16 jocuri, a reuşit să salveze Concordia de la retrogradare. Parcursul formidabil din acel retur l-a adus în atenţia Stelei, club cu care urma să semneze în vara anului respectiv.

20 dintre cei 25 jucători de câmp utilizaţi de Steaua în primele 23 de etape au contribuit la reuşitele „roş-albaştrilor” cu gol, pasă de gol sau au scos un penalty.

28 de fotbalişti au strâns minute pentru Concordia în partidele disputate în sezonul curent al Ligii 1 Orange, dar doar Gabriel Giurgiu a evoluat în toate cele 23 de jocuri, fără a fi însă integralist.

DailyBusiness
MII de pensionari riscă să aștepte LUNI întregi după pensii!
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Banca Transilvania, anunț pentru milioane de români. Toți cei care au card trebuie să fie atenți, există riscul să rămână fără bani
Capital.ro
Marele regret al lui Ion Iliescu. Ce a făcut fostul președinte al României: Nu am fost neapărat fericit...
Playtech.ro
Cum arăta Brigitte Macron în tinerețe!?! Superbă, de NERECUNOSCUT FOTO
DailyBusiness
ALERTĂ în Galați! Evacuarea de urgență a locuitorilor de pe lângă albia râurilor, anunță Prefectura
Adevarul
Israelul a bombardat Yemenul
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Gestul inedit făcut de un star de Hollywood la Londra. Oamenii au rămas surprinși
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Lista localităților în care școlile sunt închise luni! Ministrul Educației a făcut un anunț referitor la suspendarea orelor
Cancan.ro
Ce mesaj au primit bucureștenii care au încercat să comande mâncare on-line în timpul ciclonului Ashley
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Viitorul președinte al României. Ion Iliescu, mesaj pentru români: Să nu creadă că cei care tac nu fac
StirileBZI
Când trece România la ora de iarnă, în 2024: Cum dăm ceasurile
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Radu Drăgușin a debutat cu impact la Tottenham în victoria împotriva lui Manchester United
MediaFlux
VIN AJUTOARELE FINANCIARE! Cine primește bani la IARNĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Țara cu drumuri ca ale României, dar cu de patru ori mai puține accidente. Metoda prin care a reușit să prevină tragediile rutiere