Percheziţii DNA la Judecătoria Sfântu Gheorghe. Preşedintele instanţei, Elena Poiană, e suspectă de luare de mită

Procurorii DNA efectuează marți percheziții la Judecătoria Sfântu Gheorghe, iar ancheta l-ar viza pe un magistrat cu funcție de conducere, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.
Romania TV
16 feb. 2016, 07:01
Percheziţii DNA la Judecătoria Sfântu Gheorghe. Preşedintele instanţei, Elena Poiană, e suspectă de luare de mită

UPDATE Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au sigilat biroul președintei Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană, suspectată de fapte de corupție.

Purtătorul de cuvânt al instanței, Jenică Chiper a declarat, pentru AGERPRES, că Elena Poiană este președinta Judecătoriei din data de 1 ianuarie 2016, iar faptele de care este suspectată ar fi fost săvârșite în perioada în care a lucrat în cadrul Tribunalului Harghita.

„Pot confirma oficial că biroul ei a fost sigilat de către un lucrător de Poliție, nu a fost desfășurată încă o percheziție. Doamna este președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe de la data de 1 ianuarie 2016, dată la care a și venit în această instituție (…) Referitor la fapte, acestea ar fi din 2015, când era judecător al secției Penale din cadrul Tribunalului Harghita, deci faptele nu au fost săvârșite în calitate de judecător sau președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, asta pot să vă spun oficial’, a declarat Jenică Chiper.

UPDATE Judecătoarea Elena Poiană, vizată de perchezițiile efectuate de procurorii DNA la Sfântu Gheorghe, ar fi luat mită în luna august 2015, când era judecător la Tribunalul Harghita, pentru a înlocui arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul a doi bărbați cercetați pentru tâlhărie.

Magistratul, în prezent președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, ar fi pretins și primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbați arestați. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpați.

Potrivit surselor, Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violență este greu să se obțină cercetarea sub control judiciar.

UPDATE Sursele citate susțin că ar fi vorba de o mită de aproximativ 10.000 lei, în legătură cu soluționarea unui dosar de către magistratul respectiv. Potrivit surselor, ar avea loc percheziții la biroul judecătoarei Elena Poiană, președintele instanței.

Procurorii DNA efectuează percheziții domiciliare în 4 locații situate în județele Covasna, Brașov și Iași, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar ce vizează fapte de corupție, comise în anul 2015.

Citeşte şi: Numele unei judecătoare apare în dosarul mafiei permiselor auto. Aceasta era informatoare pentru poliţişti

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, din partea Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Alba și Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, se arată în comunicatul DNA. 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'