Potrivit deciziei Biroului Permanent, vor fi patru voturi, câte două voturi pentru fiecare deputat (separat pentru reţinere şi arestare). Votul este secret, cu bile, iar pentru aprobarea solicitărilor DNA este nevoie de votul majorităţii celor prezenţi, în condiţiile de cvorum.
Citeşte şi: INTERCEPTĂRI din dosarul lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun: „Nenorociţii naibii. Le faci bine şi uite”
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, luni, favorabil solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului Nicolae Păun, acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani în acelaşi dosar în care este cercetat şi Mădălin Voicu.
Păun nu a fost prezent la şedinţa Comisiei pentru a-şi susţine punctul de vedere, el evitând să dea declaraţii presei încă de la anunţul DNA privind dosarul său, scrie Mediafax.
Deputaţii din Comisie au avizat favorabil şi reţinerea şi arestarea deputatului PSD Mădălin Voicu, cercetat în acelaşi dosar.
La ieşirea din sala de şedinţă, Mădălin Voicu a afirmat că avocaţii săi l-au sfătuit să nu facă declaraţii. El afirmase anterior că este nevinovat şi că nu îşi permite să facă nicio recomandare colegilor, întrucât aceştia îl cunosc foarte bine.
Citeşte şi: Deputaţii jurişti au votat pentru arestarea lui Mădălin Voicu şi a lui Nicolae Păun
„Nu mai este o noutate care este atitudinea Partidului Social Democrat la astfel de cereri. PSD nu se opune acestor cereri. Cu părere de rău, dar am mai spus, nu noi trebuie să decidem asta”, a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat cum va vota partidul pe care îl conduce în cazul celor doi deputaţi.
DNA a cerut ân urmă cu o săptămână încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani.
Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de ” folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată”.