Un chestionar distribuit de această universitate unui număr de 57.000 de copii în vârstă de cinci ani din statul australian Victoria a constatat că nici unul dintre copiii care s-au născut în Asia și apoi au emigrat împreună cu părinții în Australia nu au avut alergie la nuci.
Cu toate acestea, copiii cu părinți asiatici care s-au născut în Australia au avut până la de trei ori mai multe șanse să dezvolte o alergie la nuci decât copiii cu părinți australieni.
Concluziile acestui studiu i-au determinat pe cercetători să creadă ca mediul înconjurător din Asia îi protejează într-un fel pe copii împotriva dezvoltării multor alergii alimentare.
Profesorul Katie Allen, care a condus cercetarea de la Universitatea din Melbourne, a declarat că această descoperire ar putea ajuta la înțelegerea cauzei pentru care rata alergiilor a fost în creștere în Australia și ar putea duce la dezvoltarea unui tratament.
Alergiile alimentare care sunt un factor de obstrucție pentru copii au fost constatate în ultimii 20 — 30 de ani, ceea ce duce cu gândul că este ceva care are de-a face cu stilul de viață modern, a declarat Allen într-un interviu pentru agenția Xinhua.
Specialista a declarat că există trei factori care contribuie în Asia la prevenirea alergiilor: vitamina D, expunerea la alergeni și expunerea la o varietate mai mare de organisme.
„Oamenii care locuiesc în Asia au venit adesea în contact cu diferite niveluri de salubrizare, astfel încât sistemul lor imunitar este robust și capabil să lupte împotriva alergiilor”, a concluzionat specialista.
„Oamenii au din punct de vedere genetic riscul de a dezvolta alergii dacă sunt asiatici, dar în cazul în care se nasc în Asia acei factori de protecție intră în joc”, a explicat Katie Allen.
Cercetătorii vor include de acum înainte în experimentele lor elemente ale mediului înconjurător din Asia dovedite că previn alergiile, în efortul de a căuta în continuare un tratament împotriva acestor reacții ale sistemului imunitar, mai notează agenția Xinhua.