Criza bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic. PSD pregăteşte o moţiune împotriva ministrului Sănătăţii

PSD intenţionează să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, ca urmare a felului "groaznic" în care a fost gestionată criza bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic, susţin surse politice, citate de România TV.
Romania TV
17 feb. 2016, 10:18
Criza bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic. PSD pregăteşte o moţiune împotriva ministrului Sănătăţii

PSD va cere înlăturarea din guvern a ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu, social-democraţii apreciind că responsabilii cu gestionarea crizei bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic s-au jucat cu vieţile copiilor.

Social democraţii l-au însărcinat, în cadrul BPN, pe fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să alcătuiască draftul de moţiune. „A fost decizia BPN prin care l-am însărcinat pe Bănicioiu să analizeze până mâine rapid oportunitatea unei moţiuni simple pe sănătate, avand in vedere tragediile din ultimele zile. Cel mai târziu mâine (joi, n.r.) domnul Bănicioiu va avea draftul pentru moţiunea pe sănătate”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, declara marți că are încredere din ce în ce mai puțină în Guvernul Cioloş şi că „moțiuni simple sunt din ce în ce mai aproape de realizare”.

„Am încredere din ce în ce mai puțină în acest Guvern, din păcate, dar încă au posibilitatea, din punctul nostru de vedere, să arate că sunt de bună-credință și nu sunt instrumentul unui partid sau al altuia, pentru că au venit aici ca un Guvern tehnocrat și și-au asumat niște lucruri, printre care și independența, echidistanța, o colaborare corectă cu toate partidele politice și cu Parlamentul și profesionalism în ceea ce privește membrii Cabinetului și ceilalți, secretari de stat. Am văzut că tot îi schimbă și aduc tot felul de oameni despre care nu știu cât de buni sunt. Avem deja mari semne de întrebare în ceea ce privește prestația unor membri ai Cabinetului și în perioada următoare o să începem să exprimăm puncte de vedere foarte bine articulate”, spunea Dragnea.

Coşmarul bebeluşilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic ia proporţii cutremurătoare. Un al treilea copil a murit la Spitalul Marie Curie, iar alţi şapte sunt în continuare internați, trei dintre ei în stare gravă la Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie.ntre timp, epidemiologii au cerut sprijinul specialiştilor din Suedia, iar Corpul de control al premierului a început o anchetă. La două săptămâni de la începerea crizei, medicii și autoritățile nu au găsit un răspuns despre cauza îmbolnăvirii și, ca urmare, nici tratamentul. Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers miercuri în vizită la „Marie Curie” şi a discutat şi cu familiile copiilor internaţi cu sindrom hemolitic-uremic.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...