„Un obiectiv de țară, în concepția ministerului — și sunt convinsă că și în concepția Guvernului din care fac parte — trebuie să îl constituie bunăstarea. De ce? Pentru că, în concepția noastră, antonimul sau opusul sărăciei nu îl constituie antisărăcia, ci bunăstarea și incluziunea socială. Pe de altă parte, Ministerul Muncii, împreună cu mine, a considerat că setul de măsuri pe care vi l-am pus la dispoziție este un set de măsuri care poate să constituie un obiectiv de țară al României, consistent, coerent și sustenabil, care să realizeze țesutul inter și intra-generațional în societate, să creeze pe de altă parte punțile și bazele pe care generațiile viitoare să dezvolte această țară”, a spus șeful de la Muncă, potrivit Agerpres.
Ana Costea a precizat că acest set de măsuri care constituie parte din procesul de combatere a sărăciei se află sub deviza „Este timpul să acționăm cu oameni și pentru oameni” pe de o parte pentru a întări încrederea oamenilor în instituțiile statului, iar pe de altă parte pentru a crea un climat social coerent și participativ.
La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu, a afirmat că, în ceea ce privește fondurile europene, sunt suficiente posibilități pentru a sprijini și aplica acest pachet, principalul fiind ca fondurile să se aplice concret, pe lucruri bine consolidate și care să dovedească ulterior durabilitate, iar aceste pachete să poată continua și în anii următori.
Citeşte şi Guvernul prezintă în dezbatere publică pachetul anti-sărăcie