Blaga, atac la Ponta: Cereţi votul unei majorităţi făcute cu cei care îşi tranzacţionează viitorul

Preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a criticat dur, în plenul Parlamentului, echipa propusă de premierul desemnat Victor Ponta şi programul de guvernare cu care acesta s-a prezentat la votul de învestitură.
Romania TV
07 mai 2012, 15:12
Blaga, atac la Ponta: Cereţi votul unei majorităţi făcute cu cei care îşi tranzacţionează viitorul

„Domnule premier desemnat, sunteţi preşedintele unui partid şi co-preşedintele unei alianţe care au contestat vehement fosta coaliţie, considerând-o nelegimită dat fiind faptul că UNPR nu ar fi fost trimis în Parlament de votul cetăţenilor. Aţi înfierat cu o furie fără egal traseismul politic, aţi aruncat cele mai grele vorbe asupra celora care îl practică şi v-aţi declarat gata să modificaţi legea electorală şi Constituţia pentru a interzice acest blamabil fenomen. Astăzi veniţi în faţa Parlamentului să cereţi un vot de încredere unei majorităţi născute în urma  pactului semnat cu UNPR şi a primirii cu braţelor deschise a tututor celor dispuşi să-şi tranzacţioneze viitorul politic dincolo de morală. Cât despre legitimitate, mă tem că o veţi căuta în van. Care este încrederea pe care cetăţenii României pot să o mai aibă între vorbele şi angamentele dvs este o întrebare la care trebuie să răspundeţi”, a atacat Blaga.

El i-a mai reproşat lui Ponta că a declarat că pune garanţie pe cinstea şi onestitatea şi profesionalismul oamenilor propuşi în guvern, dar după trei zile a renunţat la două persoane puternic contestate de societatea civilă.

Din păcate, domnule prim-ministru desemnat, în cabinetul dvs. se regăsesc încă patru nume puternic contestate de opinia publică”, a arătat democrat-liberalul.

Blaga a mai spus că programul de guvernare propus de cabinetul Ponta este „un  mozaic de deziderate, încropite la repezeală, cu multe incoerenţe interne, care dovedesc un lucru esenţial: Nu aveţi o viziune strategică de guvernare.”

 „Nu vom vota lista Guvernului, PDL nu are niciun motiv să susţină această formulă guvernamentală însăilată în grabă, lipsită de viziune strategică privind dezvoltarea României şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Viziunea exprimată cu privire la actul executiv mă face să cred că va urma o răvăşire a sistemului cu rezultate nefaste pentru mediul instituţional, social şi economic”, a afirmat Vasile Blaga.

El a mai spus că, în cazul în care lista Guvernului va trece, PDL va face o „opoziţie fermă şi responsabilă”.

Totodată, Blaga i-a transmis premierului desemnat că abordarea lui în privinţa înfiinţării unei linii în limba maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este falsă, arătând că acesta vrea să câştige electoral pe teme naţionaliste.

„Abordarea unei asemenea teme este ipocrizie dictată de calcul electoral”, a mai spus Blaga, arătând că la Cluj sunt zece mii de studenţi care învaţă în limba maghiară.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că majoritatea care susţine Guvernul său este una „legitimă”, el precizând că, la alegerile din 2008, PSD, PNL şi PC au obţinut majoritatea mandatelor în Legislativ.

Pentru a-şi asigura majoritatea în Parlament, Victor Ponta a semnat un protocol cu UNPR şi unul cu grupul deputaţilor minorităţilor, care până la moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu au făcut parte din coaliţia formată împreună cu PDL şi UDMR.

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Restricții de apă în șase orașe din România din cauza secetei
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!