Cisco: Infractorii cibernetici folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor

Infractorii cibernetici se orientează către compromiterea serverelor și folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor, se arată într-un studiu realizat de Cisco.
Filip Stan
19 feb. 2016, 14:25
Cisco: Infractorii cibernetici folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor

Infractorii cibernetici se orientează mai mult către compromiterea serverelor, precum cele dedicate platformelor WordPress, pentru a-și susține atacurile și folosesc platformele social media să lanseze atacuri. Numărul domeniilor WordPress utilizate de infractorii cibernetici a crescut cu 221% între februarie și octombrie 2015„, informează compania.

Deși echipele de securitate percep adesea extensiile malițioase de browser drept o amenințare de nivel scăzut, spune studiul, acestea au fost o sursă potențială importantă de scurgeri de date, care a afectat peste 85% dintre companii. Adware, malvertising, și site-urile obișnuite au dus către breșe de securitate pentru cei ce nu actualizau cu regularitate software-urile folosite.

Timpul de detecție a unui atac este, în medie, între 100 și 200 de zile de la atac.

92% dintre directorii companiilor admit ca nu sunt siguri de punctele forte ale companiilor pe care le conduc atunci când vine vorba de securitate IT. De asemenea, aceștia sunt conștienți de așteptările pe care le au de la ei autoritățile de reglementare și investitorii: să facă în așa fel încât sa diminueze și să administreze expunerea la riscurile pe care le implica securitatea cibernetica. Prin urmare, încep să ia măsuri pentru a asigura viitorul afacerilor pe care le conduc, una dintre aceste decizii fiind digitalizarea operațiunilor„, se arată în comunicat.

La nivel global, doar 45% dintre managerii care se ocupa de securitatea informatică a companiilor au încredere în soluțiile de securitate IT pe care le folosesc.

Infrastructura îmbătrânită și structura organizațională învechită sunt cauzele care expun cel mai mult companiile și le fac vulnerabile în fața atacatorilor, iar aceste lucruri împiedica organizațiile să detecteze atacurile la timp, să le diminueze impactul și să se refacă în urma lor. Hackerii adesea utilizează surse legitime pentru a lansa campanii pentru câștiguri imediate. În plus, atacurile de tip ransomware, le aduc hacker-ilor foarte ușor venituri semnificative. Potrivit calculelor Cisco, doar o singura campanie de atac de tip ransomware generează venituri de 34 de milioane de dolari anual„, informează compania.

Între 2014 și 2015, numărul de companii care au afirmat ca infrastructura lor este actualizată din punct de vedere al securității, a scăzut cu 10%. Studiul a descoperit că 92% dintre echipamentele conectate la internet au vulnerabilități cunoscute. În plus, pentru 31% dintre toate dispozitivele analizate vendorii nu mai asigură actualizări sau mentenanță.

Citeşte şi V-aţi divulgat ziua de naştere pe Facebook? Mare greşeală. Iată de ce NU trebuia să o faceţi

În aceeași perioadă, numărul de IMM-uri care foloseau soluții de securitate web a scăzut cu peste 10%, iar acest lucru indica un risc potențial pentru companii.

Ca parte a unei tendințe de a adresa lipsa de personal specializat, companiile de toate mărimile conștientizează valoarea externalizării serviciilor pentru a echilibra portofoliul în materie de securitate. Iar acest lucru include consultanță, verificare permanentă a nivelului de securitate și răspunsuri la incidente. IMM-urile, cărora adesea le lipsesc resursele pentru a avea un nivel de securitate satisfăcător, își îmbunătățesc abordarea în materie de securitate, în parte, prin externalizare. Astfel, anul trecut, 23% dintre IMM-uri au ales externalizarea componentei de securitate, față de 14% un an mai devreme„, mai arată Cisco.

Raportul include principalele concluzii ale celui mai recent studiu Cisco pe teme de securitate (Security Capabilities Benchmark Study), făcut pe 2.400 de companii, din 12 țari. Scopul lui a fost determinarea gradului de pregatire al companiilor în fața acestor tipuri de atacuri.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Uluitor! O româncă, Maria Fumea, a supervizat finalele olimpice de gimnastică de la Paris! Ce s-a întâmplat în finala de la sol în care Bărbosu a pierdut bronzul după contestaţie
Capital.ro
Mașinile care sunt INTERZISE. Legea din România nu-ți permite. Se dau amenzi uriașe
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Va CREȘTE impozitul pe proprietate! Ministerul Finanțelor vrea să implementeze un nou mecanism de calcul
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Schimbări la TikTok. Ce a decis compania acuzată de spionaj în favoarea regimului comunist din China
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Anunță o lună august ISTORICĂ în România
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care pot beneficia de pensia socială. Documentele pe care românii trebuie să le depună pentru a primi un astfel de ajutor
Capital.ro
S-a dat ordinul în toate țările UE, săptămâna aceasta. Șoferii vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Cum evaluăm și deosebim nevii pigmentari de melanom: sfaturi de la Dr. Rodica Badea
MediaFlux
UCRAINA BAGĂ ROMÂNIA în RĂZBOI! ALERTĂ la nivel EUROPEAN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!