KLAUS IOHANNIS: Nu sunt apropiat de niciun trust de presă, am înţeles mesajul via Facebook

"Orice decizie judecătorească trebuie să fie aplicată, dar dreptul la liberă exprimare este unul dintre cele mai importante câştigate în 1989", a declarat Klaus Iohannis vineri seară.
Romania TV
19 feb. 2016, 22:48
KLAUS IOHANNIS: Nu sunt apropiat de niciun trust de presă, am înţeles mesajul via Facebook

Klaus Iohannis a revenit vineri noapte cu clarificări privind poziţia sa faţă de situaţia sediilor Antena Group. „Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă, poate unii îşi amintesc de campania elctorală. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea să apăr pe cineva în faţa legii. Eu vreau să se impună legea, sper că am lămurit situaţia. Vreau să spun foarte clar că am înţeles mesajul pe care l-am primit via Facebook”, a declarat Klaus Iohannis vineri noaptea. 

Klaus Iohannis catalogase abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group ca fiind „heirupsită”, „nepotrivită” şi „discutabilă”. „Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a spus Iohannis, întrebat despre acțiunea ANAF în cazul Antenelor. A uramt un val de nemulţumii pe Facebook, zeci de mii de oameni dând „unlike” paginii preşedintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, atacat pe Facebook: Ruşine să îţi fie pentru ziua de azi

„Legat de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni. Am făcut această afirmaţie, miercuri, fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil că prin acţiunea – aşa cum a fost ea concepută, – să fie afectată liberatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior am aflat că această afirmaţie a mea, care era doar o atenţionare – că este posibil să fie afectată libertatea presei – a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi pentru că m-am exprimat foarte succint. Din acest motiv vreau să fac câteva precizări. S-a vehiculat ideea că mi-aş fi schimbat abordarea, că aş fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune. S-au făcut fel şi fel de supoziţii, că aş fi mai puţin ataşat de statul de drept. Toate aceste afirmaţii sunt fără niciun fel de suport real. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta că România să rămân un stat de drept. Este evident că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţie în acest sens. În acelaşi timp, sunt ferm convins că dreptul la exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din 1989 şi cred că, oricând apare posibilitatea că acestea să fie suprimate -nu neapărat dintr-o intenţie, ci dintr-o abordare stângace câteodată – acest lucru trebuie atenţionat. Eu nu sunt apropiat de această televiziune. Poate unii sau alţii îşi amintesc dimpotrivă că în campania din noiembrie-decembrie 2014 accentele au fost tocmai de altă natură. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea să apar pe cineva în faţa legii, eu vreau să se impună legea. Sper că prin aceste câteva precizări am lămurit un pic mai bine situaţia. În acelaşi context vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”, a declarat Iohannis.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate în urma sentinței pronunțate de Curtea de Apel București în cazul lui Dan Voiculescu, respectiv sediile televiziunilor trustului Intact, a anunțat, vineri, ANAF, în urma întâlnirii conducerii ANAF cu reprezentanții Antena TV Group SA.

Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) s-a întâlnite, vineri, la Ministerul Finanțelor, cu persoane din conducerea trustului Intact, iar la întâlnire vor participa și reprezentanți ai Guvernului.

‘Președintele ANAF, Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, și Mihai Gâdea, director general Antena 3, și i-a invitat pe reprezentanții legali ai grupurilor media pentru discuții astăzi, 19 februarie, la ora 12,00, la Ministerul Finanțelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, și reprezentanți ai Cancelariei Primului—Ministru’, a anunțat ANAF pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre cazul Antena 3: Această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită

Întâlnirea are loc în condițiile în care, la începutul acestei săptămâni, ANAF a notificat compania Intact că trebuie să elibereze clădirile în care în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 în termen de cinci zile. Acțiunea ANAF a fost declanșată în scopul punerii în executare a unei sentințe penale din 2013, rămasă definitivă, prin care cele două clădiri au fost confiscate și trecute în proprietatea statului român.

În urma acuzațiilor de abuz ale reprezentanților grupului de presă, ANAF a menționat că la sediile televiziunilor trustului Intact s-au deplasat, luni, patru echipe formate din 11 executori fiscali, însă un singur echipaj format din patru executori fiscali a intrat la adresa din șoseaua București-Ploiești, de unde aceștia au fost îndrumați la un alt sediu. ‘Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite și cazuri speciale și a Serviciului valorificare sentințe penale din DGRFP București. Mașinile sunt inscripționate cu sigla „ANAF” și cu sintagma „Executări silite”‘, a mai precizat ANAF.

În plus, ANAF a reamintit că Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță, măsura fiind luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă.

În schimb, reprezentanții Antena 3 arătau, într-un comunicat, că ”acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'