Cum arată bărbatul perfect? Răspunsul variază în funcţie de ţara în care trăieşti FOTO

Etaloanele de frumusețe masculină variază mult de la o regiune a globului la alta, de la siluete suple și bine lucrate în sala de fitness până la corpuri mai pline, fără musculatură bine pronunțată, arată un studiu realizat de pentru lanțul de farmacii ''Superdrug'' din Marea Britanie și care a fost publicat vineri pe pagina de internet unheardfacts.com.
Alina Costache
21 feb. 2016, 13:04
Cum arată bărbatul perfect? Răspunsul variază în funcţie de ţara în care trăieşti FOTO

Experimentul a fost inspirat de cel efectuat în 2014 de artista Esther Honig, care a trimis o fotografie a feței sale unor specialiști în photoshop din 25 de țări și le-a cerut să o modifice în conformitate cu canoanele de frumusețe din statele lor, transmite Agerpres.

”Cercetările noastre au arătat că 40 % dintre bărbații din Marea Britanie simt nevoia, sub presiunea televiziunii și a revistelor, să aibă un corp ”perfect”, lucru care are efecte negative asupra modului în care se văd pe ei înșiși și al celui în care îi privesc pe alții”, a explicat rețeaua farmaceutică. ”Sperăm ca acest studiu să ajute bărbații să-și pună pună aspectul fizic și sănătatea mintală mai presus de aparențe, pentru a putea deveni un popor în care încrederea în propriul corp este, în realitate, o normă culturală”, a mai spus firma ”Superdrug”.

Imaginea unui voluntar — un bărbat brunet, cu barbă, tuns scurt, cu o înfățișare destul de comună și îmbrăcat doar cu un șort — a fost distribuită unui număr de 18 specialiști în grafică pe calculator din tot atâtea țări. Ei au fost invitați să facă retușurile necesare pentru ca bărbatul din poză să devină cât mai atrăgător pentru majoritatea concetățenilor lor.

Unii, precum cei din Nigeria, Pakistan și Australia, au făcut modificări minime, păstrând (sau chiar amplificând ușor) silueta deja destul de corpolentă a modelului inițial, la care au ”adaptat” la specificul local unele trăsături ale feței sau culoarea pielii.

Alții, ca de exemplu, experții din Spania, Portugalia, Croația și Marea Britanie, l-au ”slăbit” — cu mai multe sau mai puține kilograme — pe ”fotomodelul masculin”. În Macedonia, acestuia i s-a îndesit părul de pe piept, în schimb, în Africa de Sud a fost epilat complet.

În Bangladesh, bărbatul a primit un nou șort, cu croială specifică, în culorii vii, iar în Serbia i-a fost aplicat un tatuaj pe braț.

O schimbare radicală s-a operat în Rusia, unde fotomodelul apare cu o bogată podoabă capilară blond deschis, cu talie îngustă, brațe solide și pectorali bine dezvoltați.

O pieptănătură modernă, cu părul mai lung, are și bărbatul ”pe placul americanilor”. Acesta se distinge în mod special prin corpul bine lucrat la sală, la care ”pătratele ” de pe abdomen sunt foarte vizibile. Interesul pentru trupul șlefuit prin efort fizic este sesizabil în mare măsură și la sud-africani și egipteni.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'