SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ ROMÂNĂ. Vezi ce au primit elevii de clasa a VIII-a la SIMULARE

SIMULARE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-a, SUBIECTE ROMANA EVALUARE, SUBIECTE SIMULARE, BAREME CORECTARE SUBIECTE ROMANA, SUBIECTE EVALUARE NATIONALA, EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii de clasa a VIII-a au încep simulările pentru Evaluarea Naţională 2016. Luni, elevii au dat examen la limba română, urmând ca marţi să dea examen la matematică, iar miercuri la limba și literatura maternă.
Roxana Gagiu
22 feb. 2016, 09:06
SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ ROMÂNĂ. Vezi ce au primit elevii de clasa a VIII-a la SIMULARE

SIMULARE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-a, SUBIECTE ROMANA EVALUARE, SUBIECTE SIMULARE, BAREME CORECTARE SUBIECTE ROMANA, SUBIECTE EVALUARE NATIONALA, EVALUARE NATIONALA 2016. 188.000 de elevi de clasa a VIII-a au încep luni simularile examenelor din cadrul Evaluarii Nationale. Prima simulare s-a desfasurat la Limba si literatura romana, urmând ca marti, elevii să fie testati la Matematica. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu. Toate probele sunt scrise.

La primul subiect, elevii au avut poezia „Vârful dealului” de Ioan Pilat. Pentru punctul B copiii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte în care să demonstreze apartenența la specie a pastelului „Vârful dealului”, iar la subiectul al II-lea, punctul A, elevii au avut de răspuns la 6 cerințe formulate pe baza textului „Grupa Munților Banatului-Piticii Carpaților” scris de Dănuț Călin. La punctul B, elevii de au avut de redactat, în 150-250 de cuvinte, o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 4 martie.

Timpul de lucru efectiv a fost de 2 ore. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Programul de desfășurare a cursurilor în școlile din Capitală nu va suferi modificări cu prilejul simulării Evaluării Naționale, ci se va adapta, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu.

El a spus că există foarte puține cazuri de școli în care unele cursuri vor fi suspendate, în perioada simulării Evaluării Naționale, dar acestea vor fi recuperate.

„Avem foarte puține cazuri în care se suspendă cursurile în perioada simulării Evaluării Naționale, acestea urmând a fi recuperate până la finalul semestrului. În general, programul nu se modifică, ci se adaptează. Un exemplu ar fi pauzele mai scurte. Nu dorim ca programul cursurilor să fie afectat de simularea Evaluării Naționale”, a afirmat Banu.

Cele mai bune rezultate în 2015

Anul trecut, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5. Cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în judeţul Bacău – 68,56% (rată prezenţă – 99,47%), municipiul Bucureşti – 64% (rată prezenţă – 95,03%), judeţul Giurgiu – 63,8% (rată prezenţă – 92,05%) şi judeţul Bihor – 61,8% (rată prezenţă – 90,36%).

Cele mai puţin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au consemnat în judeţele Caraş-Severin (36,27%), Vaslui (38,55%) şi Tulcea (39,89%). În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 95%.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'