SUBICECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2016. Rezultatele pe care le vor obtine elevii la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii, in vederea imbunatatirii performantelor scolare, stabileste Ministerul Educatiei.
Subiectele la simularea Evaluării Naționale 2016 la matematică:
Calendar Simulare Evaluarea Nationala 2016
22 februarie 2016 Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
23 februarie 2016 Simulare – Matematica – proba scrisa
24 februarie 2016 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
4 martie 2016 Afisarea rezultatelor
EVALUARE NATIONALA 2016, SUBIECTE MATEMATICĂ. Elevii care susţin anul viitor examenul de evaluare naţională au programtă prima probă, cea la limba și literatura română, pe 27 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă pe 28 iunie.
Ultima probă a evaluării naționale — cea la matematică — va avea loc pe 29 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie până la ora 16,00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20,00.
Rezolvarea acestora se va face între 2 — 4 iulie, iar rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice pe 5 iulie.
VEZI AICI: MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ, EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 CLS A VIII-A
VEZI AICI: BAREME CORECTARE MATEMATICĂ, EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 CLS A VIII-A
Anul şcolar 2015-2016 nu a adus noutăţi privind organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale şi admiterii în liceu. Astfel, după algoritmul inaugurat în urmă cu doi ani, media de admitere în liceu se va calcula ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută).
Evaluarea Naţională a elevilor din clasa a VIII-a se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din acest an, elevii vor susţine examenele sub supraveghere video, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape.
Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu. Toate probele sunt scrise. Timpul de lucru efectiv este de 2 ore. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu, a declarat că programul de desfășurare a cursurilor în școlile din Capitală nu va suferi modificări cu prilejul simulării Evaluării Naționale, ci se va adapta.
El a spus că există foarte puține cazuri de școli în care unele cursuri vor fi suspendate, în perioada simulării Evaluării Naționale, dar acestea vor fi recuperate.
„Avem foarte puține cazuri în care se suspendă cursurile în perioada simulării Evaluării Naționale, acestea urmând a fi recuperate până la finalul semestrului. În general, programul nu se modifică, ci se adaptează. Un exemplu ar fi pauzele mai scurte. Nu dorim ca programul cursurilor să fie afectat de simularea Evaluării Naționale”, a afirmat Banu.
EVALUARE NATIONALA 2016. Anul trecut, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5. Cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în judeţul Bacău – 68,56% (rată prezenţă – 99,47%), municipiul Bucureşti – 64% (rată prezenţă – 95,03%), judeţul Giurgiu – 63,8% (rată prezenţă – 92,05%) şi judeţul Bihor – 61,8% (rată prezenţă – 90,36%).
Cele mai puţin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au consemnat în judeţele Caraş-Severin (36,27%), Vaslui (38,55%) şi Tulcea (39,89%). În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 95%.