OSCAR 2016 LIVE VIDEO ONLINE: Surprize MARI la PREMIILE OSCAR. Lista CASTIGATORI OSCAR 2016

OSCAR 2016 LIVE VIDEO: Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscara avut loc în 28 februarie, la renumitul Dolby Theatre din Hollywood. Evenimentul  este transmis în direct în peste 225 de țări și regiuni din întreaga lumeva fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock. Gala Premiilor Oscar 2016 va fi difuzată LIVE de televiziunile Digi 24 şi Digi Film. 
Romania TV
28 feb. 2016, 18:44
OSCAR 2016 LIVE VIDEO ONLINE: Surprize MARI la PREMIILE OSCAR. Lista CASTIGATORI OSCAR 2016

OSCAR 2016 LIVE VIDEO ONLINE: Surprize MARI la PREMIILE OSCAR

Update ora 7.00: Cel mai bun film- Spotlight

UPDATE ORA 06.55: Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio („The Revenant”) 

UPDATE ORA 06. 46 Cea mai bună actriță în rol principal: Brie Larson („Room”

UPDATE ORA 06.38 Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu („The Revenant”) 

UPDATE ORA 06.27 Cea mai bună melodie originală: Writing’s on the Wall („Spectre”

UPDATE ORA 06.21 Cea mai bună coloană sonoră: „The Hateful Eight”

UPDATE ORA 06.08 Cel mai bun film într-o limbă străină: „Son of Saul” 

UPDATE ORA 06.15 Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune:„Stutterer” 

UPDATE ORA 05.42 Cel mai bun documentar de lungmetraj:„Amy” 

UPDATE ORA 05.40 Cel mai bun documentar de scurtmetraj: „A Girl in the River: The Price of Forgiveness” 

UPDATE ORA 05.31 Cel mai bun actor în rol secundar: Mark Rylance („Bridge of Spies”)

Regizorul Steven Spielberg prezintă în acest film un episod din Războiul Rece în care un avocat american, interpretat de Tom Hanks, este recrutat pentru a apăra în instanță un spion sovietic, interpretat de Mark Rylance și apoi ajută CIA să realizeze un schimb cu un pilot american capturat de sovietici. 

Filmul este realizat după un scenariu de Matt Charman, Ethan Coen și Joel Coen. 

Acesta este primul Oscar obținut de Rylance, care s-a aflat, de asemenea, la prima nominalizare. 

UPDATE ORA 05.12 Cel mai bun film de animație: „Inside Out” 

Regizorii Pete Docter și Ronnie Del Carmen au realizat un film de animație despre emoțiile unei adolescente, Bucuria, Frica, Mânia, Dezgustul și Tristețea, care luptă împreună pentru a-i salva amintirile din copilărie. 

Scenariul filmului de animație este semnat tot de Pete Docter și Ronnie Del Carmen, iar vocile personajelor sunt interpretate de Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black și Richard Kind.

În imagine: Pete Docter și Jonas Rivera primesc premiul pentru Cel mai bun film de animație. 

UPDATE ORA 05.08 Cel mai bun film de scurtmetraj de animație:„Bear Story” 

UPDATE ORA 04.55 Cele mai bune efecte speciale: „Ex Machina”

În imagine: Mark Ardington, Sara Bennett, Paul Norris și Andrew Whithurst primesc premiul pentru Cele mai bune efecte speciale. 

UPDATE ORA 04.53 Cel mai bun mixaj de sunet: „Mad Max: Fury Road” 

UPDATE ORA 04.48 Cel mai bun montaj de sunet: „Mad Max: Fury Road”

În imagine: Mark A. Mangini și David White primesc premiul pentru Cel mai bun montaj de sunet. 

UPDATE ORA 04.40 Cel mai bun montaj: „Mad Max: Fury Road”

În imagine: Margaret Sixel a primit premiul pentru Cel mai bun montaj. 

UPDATE ORA 04.38 Cea mai bună imagine: „The Revenant”

În imagine: Emmanuel Lubezki a primit premiul pentru Cea mai bună imagine. 

UPDATE ORA 04.28 Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură:„Mad Max: Fury Road”

În imagine: Elka Wardega, Lesley Vanderwalt și Damian Martin au primit premiul pentru Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură 

UPDATE ORA 04.24 Cea mai bună regie artistică: „Mad Max: Fury Road” 

UPDATE ORA 04.20 Cele mai bune costume: „Mad Max: Fury Road” 

UPDATE ORA 04.14 Alicia Vikander este câștigătoarea premiului Oscar la categoria ”Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru interpretarea din ”The Danish Girl”.

Filmul prezintă o poveste de dragoste între două artiste daneze, Lili Elbe și Gerda Wegener. În regia lui Tom Hooper, filmul a fost realizat după un roman de David Ebershoff, iar scenariul adaptare este semnat de Lucinda Coxon. 

Alături de Alicia Vikander în acest film poate fi urmărit și Eddie Redmayne. 

Acesta este primul Oscar obținut de Alicia Vikander încă de la prima nominalizare. 

 

UPDATE ORA 03.54 Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu adaptat” a fost câștigat de Charles Randolph și Adam McKay pentru filmul „The Big Short”.

Filmul, în regia lui Adam McKay, vorbește despre patru actori importanți din lumea finanțelor care prevăd criza economică de la mijlocul anilor 2000 și se decid să atace băncile pentru lipsa lor de viziune și nu în ultimul rând pentru lăcomia bancherilor. Rolurile principale sunt interpretate de Christian Bale, Steve Carell și Ryan Gosling.

Ambii scenariști se află la primul lor premiu Oscar.

UPDATE ORA 03.48 Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu original” a fost câștigat în acest an de Josh Singer și Tom McCarthy pentru filmul „Spotlight”.

Filmul, în regia lui Tom McCarthy și cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiiloracoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.

Aceasta a fost cea de-a doua nominalizare la Oscar pentru Tom McCarthy după cea primită pentru filmul „Up” (2009), în timp ce Josh Singer s-a aflat la prima nominalizare.

UPDATE ORA 03.33 Gala laureaților celei de-a 88-a ediții a început

Gala laureaților celei de-a 88-a ediții a Premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film a fost inaugurată la Dolby Theater din Los Angeles de către actorul Chris Rock, gaza ceremoniei, și se desfășoară în condiții sporite de securitate întrucât printre invitații din acest an se numără și vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Anterior, nominalizații la cele 24 de categorii de premii au defilat, rând pe rând, pe covorul roșu, care măsoară 152 de metri, fiind urmăriți cu interes de fotografi acreditați la acest mare eveniment cinematografic, precum și de aproximativ 740 de fani.

UPDATE ORA 01.40 LIVE VIDEO Celebritățile defilează pe covorul roșu — GALERIE FOTO

Defilarea invitaților la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film a început la Los Angeles, iar în timp ce privirile fanilor și camerele de luat vederi se concentrează asupra vedetelor de pe covorul roșu, câteva zeci de persoane încearcă, în apropiere de locul evenimentului, să atragă atenția asupra lipsei persoanelor de culoare, pentru al doilea an consecutiv, de pe lista nominalizărilor pentru aceste distincții, relatează EFE. Citiți mai mult

Kate Winslet și Leonardo DiCaprio

Lungmetrajele „The Revenant”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi „Mad Max: Fury Road”, de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări – 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria „cel mai bun film”, şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.

Premiile Oscar onorifice au fost acordate, în noiembrie 2015, regizorului Spike Lee şi actriţelor Gena Rowlands şi Debbie Reynolds.

LIVE VIDEO GALA OSCAR 2016

În acest an, Academia americană de Film, instituţia care decernează Oscarurile, a decis să nominalizeze opt lungmetraje la categoria cel mai bun film.

Totodată, lungmetrajul maghiar „Son of Saul”, în regia lui László Nemes şi cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost nominalizat la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

Live stream Oscar 2016: Statele Unite

  • Cei care se află pe teritoriul Statelor Unite ale Americii trebuie să știe că drepturile de difuzare pentru Premiile Oscar 2016 sunt deținute de postul ABC.
  • Alternativ, dacă nu este nici un televizor disponibil, există site-ul ABC.com. Dar și aici live stream-ul (transmisia, pe românește) depinde de furnizorul de Internet și de zona în care vă aflați: Chicago, Fresno, Houston, Los Angeles, New York City, Philadelphia, Raleigh-Durham, San Francisco.
  • Watch ABC App. Postul ABC pune la dispoziția publicului aplicația Watch ABC, care funcționează la fel ca Internetul clasic, doar că puteți urmări transmisia de pe un smartphone sau tabletă.
  • Site-ul oficial al Premiilor Oscar 2016 nu conține live stream, dar este updatat constant cu informații, fotografii și materiale video aproape instantaneu. De asemenea, oferă acces la camerele video din culise, ceea ce uneori poate fi mai interesant decât transmisia de la televizor.
  • Live stream E! Online. Canalul E! Online urmărește parada vedetelor pe covorul roșu, cu vreo trei ore înainte de debutul galei.
  • În fine, există opțiunea de a urmări ceremonia prin intermediul rețelelor sociale (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat), care sunt actualizate constant cu informații și imagini.

Live stream Oscar 2016: România

La fel ca anul trecut, drepturile de transmisie a Premiilor Oscar pe teritorul României sunt deținute de RCS&RDS, iar transmisia va avea loc pe canalele Digi 24 și Digi Film. Aceasta înseamnă că puteți vedea ceremonia la televizor sau pe Internet, pe site-ul digi24.ro. Transmisia începe la ora 01.30 (17.30, ora Californiei) și se termină la 06.00 dimineață. Prezentatoarea Oana Zmafir îi are invitați în studio pe criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Dorian Boguță și regizorul Laurențiu Damian.

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2016

Cel mai bun film:

  • „The Big Short”, în regia lui Adam McKay
  • „Bridge of Spies”,  în regia lui Steven Spielberg
  •  „Brooklyn”,  în regia lui John Crowley
  • „Mad Max: Fury Road”,  în regia lui George Miller
  • „The Martian”,  în regia lui Ridley Scott
  • „The Revenant”,  în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu
  • „Room”,  în regia lui Lenny Abrahamson
  • „Spotlight”,  în regia lui Tom McCarthy

Cel mai bun actor într-un rol principal:

  • Bryan Cranston, pentru rolul interpretat în „Trumbo”
  • Matt Damon,  pentru rolul interpretat în „The Martian”
  • Leonardo DiCaprio, pentru rolul interpretat în „The Revenant”
  • Michael Fassbender, pentru rolul interpretat în „Steve Jobs”
  • Eddie Redmayne, pentru rolul interpretat în „The Danish Girl”

Cel mai bun regizor:

  • Alejandro Gonzalez Inarritu, pentru regia la  „The Revenant”
  • Adam McKay, pentru regia la „The Big Short”
  • George Miller, pentru regia la „Mad Max: Fury Road”
  • Lenny Abrahanmson, pentru regia la „Room”
  • Tom McCarthy, pentru regia la „Spotlight”

Cea mai bună actriţă într-un rol principal:

  • Cate Blanchett, pentru rolul interpretat în „Carol”
  • Brie Larson, pentru rolul interpretat în „Room”
  • Jennifer Lawrence, pentru rolul interpretat în „Joy”
  • Charlotte Rampling, pentru rolul interpretat în „45 Years”
  • Saoirse Ronan, pentru rolul interpretat în „Brooklyn”

Cel mai bun actor în rol secundar:

  • Christian Bale, pentru rolul interpretat în „The Big Short”
  • Tom Hardy, pentru rolul interpretat în „The Revenant”
  • Mark Ruffalo, pentru rolul interpretat în „Spotlight”
  • Mark Rylance, pentru rolul interpretat în „The Bridge of Spies”
  • Sylvester Stallone, pentru rolul interpretat în „Creed”

Cea mai bună actriţă în rol secundar:

  • Jennifer Jason Leigh, pentru rolul interpretat în „The Hateful Eight”
  • Rooney Mara, pentru rolul interpretat în „Carol”
  • Rachel McAdams, pentru rolul interpretat în „Spotlight”
  • Alicia Vikander, pentru rolul interpretat în „The Danish Girl”
  • Kate Winslet, , pentru rolul interpretat în „Steve Jobs”

Cel mai bun film străin:

  • „Embrace of the Serpent” – Columbia
  • „Mustang” – Franţa)
  • „Son of Saul” – Ungaria
  • „Theeb” – Iordania
  • „A War” – Danemarca

Cel mai bun lungmetraj de animaţie:

  • „Anomalisa”
  • „Boy and the World”
  • „Inside Out”
  • „Shaun the Sheep Movie”
  • „When Marnie Was There”

Cea mai bună regie artistică:

  • „Bridge of Spies”
  • „The Danish Girl”
  • „Mad Max: Fury Road”
  • „The Martian”
  • „The Revenant”

Cel mai bun scenariu adaptat:

  • „The Big Short”- Charles Randolph şi Adam McKay
  • „Brooklyn” – Nick Hornby
  • „Carol” – Phyllis Nagy,
  • „The Martian” – Drew Goddard
  • „Room” – Emma Donoghue

Cel mai bun scenariu original:

  • „Bridge of Spies” – Matt Charman, Ethan Coen şi Joel Coe
  • „Ex Machina” – Alex Garland
  • „Inside Out” – Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley
  • „Spotlight” – Josh Singer şi Tom McCarthy
  • „Straight Outta Compton” – Jonathan Herman şi Andrea Berloff

Cea mai bună imagine:

  • „Carol”
  • „The Hateful Eight”
  • „Mad Max: Fury Road”
  • „The Revenant”
  • „Sicario”

Cel mai bun montaj:

  • „The Big Short”
  • „Mad Max: Fury Road”
  • „The Revenant”
  • „Spotlight”
  • „Star Wars: The Force Awakens”

Cea mai bună coloană sonoră:

  • „Bridge of Spies”
  • „Carol”
  • „The Hateful Eight”
  • „Sicario”
  • „Star Wars: The Force Awakens”

Cel mai bun cântec:

  • „Earned It” din „Fifty Shades of Grey”
  • „Manta Ray” din „Racing Extinction”
  • „Simple Song #3” din „Youth”
  • „Til It Happens To You” din „The Hunting Ground”
  • „Writing’s On The Wall” din „Spectre”

Cel mai bun montaj de sunet:

  • „Mad Max: Fury Road”
  • „The Martian”
  • „The Revenant”
  • „Sicario”
  • „Star Wars: The Force Awakens”

Cel mai bun mixaj de sunet:

  • „Bridge of Spies”
  • „Mad Max: Fury Road”
  • „The Martian”
  • „The Revenant”
  • „Star Wars: The Force Awakens”

Cele mai bune efecte vizuale:

  • „Ex Machina”
  • „Mad Max: Fury Road”
  • „The Martian”
  • „The Revenant”
  • „Star Wars: The Force Awakens”

Cele mai bune costume:

  • „Carol”
  • „Cinderella”
  • „The Danish Girl”
  • „Mad Max: Fury Road”
  • „The Revenant”

Cel mai bun machiaj:

  • „Mad Max. Fury Ropad”
  • „The 100-Year-Old Man Who Climbed out the Window and Disappeared”
  • „The Revenant”

Cel mai bun scurtmetraj animat:

  • „Bear Story”, regie: Gabriel Osorio şi Pato Escala
  • „Prologue”, regie: Richard Williams şi Imogen Sutton
  • „Sanjay’s Super Team”, regie: Sanjay Patel şi Nicole Grindle
  • „We Can’t Live Without Cosmos”, regie: Konstantin Bronzit
  • „World of Tomorrow”, regie: Don Hertzfeldt

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune:

  • „Ave Maria, regie: Basil Khalil şi Eric Dupont
  • „Day One”, regie: Henry Hughe
  • „Everything Will Be Okay (Alles Wird Gut)”, regie: Patrick Vollrath
  • „Shok”, regie: Jamie Donoughue
  • „Stutterer”, regie: Benjamin Cleary şi Serena Armitage

Cel mai bun lungmetraj documentar:

  • „Amy”
  • „Cartel Land”
  • „The Look of Silence”
  • „What Happened, Miss Simone?”
  • „Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom”

Cel mai bun scurtmetraj documentar:

    • „Body Team 12”
    • „Chau, Beyond the Lines”
    • „Claude Lanzmann: Spectres of the Shoah”
    • „A Girl in the River: The Price of Forgiveness”
    • „Last Day of Freedom”
    • Actriţa Jennifer Lawrence a câştigat 50 de milioane de dolari între iunie 2014 şi iunie 2015 şi a fost desemnată de publicaţia financiară Forbes cel mai bine plătit artist din lista nominalizaţilor de la premiile Oscar 2016. Actriţa americană a scris un text anul trecut în care declara că a fost plătită mai puţin decât vedetele alături de care a jucat în „American Hustle”. Pe poziţia a doua, în topul realizat de Forbes, este Leonardo DiCaprio, care a câştigat 29 de milioane de dolari. Matt Damon, rivalul lui DiCaprio la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul din „The Martian”, ce se află pe locul trei în lista celor mai bine plătiţi actori din lista nominalizaţilor la premiile Oscar de anul acesta, a câştigat 25 de milioane de dolari.

Ceilalţi actori nominalizaţi la Oscar – inclusiv rivalele lui Lawrence, Brie Larson, Saoirse Ronan, Charlotte Rampling şi Cate Blanchett – nu se găsesc în lista realizată de publicaţia Forbes.

Pe de altă parte, actorul Robert Downey jr., desemnat de Forbes cel mai bine plătit actor de la Hollywood de anul acesta, nu a reuşit să primească o nominalizare la premiile Oscar. Robert Downey jr. a câştigat 80 de milioane de dolari pentru „Avengers: Age of Ultron” şi alte producţii ale companiei Marvel.

 

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, în Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Lungmetrajele „The Revenant”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi „Mad Max: Fury Road”, de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări – 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria „cel mai bun film”, şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.

Jennifer Lawrence Shrader, născută pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky, este una dintre actriţele americane tinere în ascensiune. A avut roluri principale în „The Bill Engvall Show” şi în filme precum „Departe de câmpia în flăcări/ The Burning Plain” şi „Mâinile tatălui meu/ Winter’s Bone”, pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă. Jennifer Lawrence, care s-a remarcat şi în seria „Jocurile foamei/ The Hunger Games”, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”, în 2013. În anul următor, vedeta americană a fost nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru evoluţia ei din filmul „Ţeapă în stil american/ American Hustle”.

OSCAR 2016: Va lua, în sfârşit DiCaprio marele premiu?

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi „Jurnalul unui baschetbalist” (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo şi Julieta”, în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul „Titanic”, în 1997. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul”, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul „J. Edgar”, regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în „Bandele din New York” (2002), „Cârtiţa” (2006) şi „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan – „Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul „Marele Gatsby”, o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în „Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

Matt Damon a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul „Good Will Hunting”. Francizele cinematografice „Ocean’s” şi „Jason Bourne” i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în „Cârtiţa”, regizat de Martin Scorsese, „Agenţia secretă”, de Robert de Niro, şi „Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului „Informatorul!/ The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama „Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar şi în „Fraţii Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducţia hollywoodiană „Elysium”.

ucătarul vedetelor, Wolfgang Puck, a declarat că în meniul starurilor se află declicatese precum homar proaspăt şi rac de Alaska. De asemenea, în noaptea de 28 februarie, invitaţii Galei Oscar vor putea savura plăcintă de pui la tavă cu trufe negre, dar şi macaroane cu brânză.

„Facem asta de 22 de ani, deci ştim ce preferă să mănânce oamenii şi, de asemenea, mare parte a vedetelor de film şi a mare parte a Hollywood-ului vine la restaurantul nostru, aşa că ştim ce le place. De aceea, gătim de fiecare dată câteva feluri tradiţionale de mâncare, câteva feluri mai simple şi delicioase şi câteva reţete mai moderne”, a declarat Wolfgang Puck.

Aproximativ 1.500 de invitaţi sunt aşteptaţi la petrecerea de după marea seară a premiilor Oscar din acest an.

OSCAR 2016, cine sunt favoriţii

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, în Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Lungmetrajele „The Revenant”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi „Mad Max: Fury Road”, de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări – 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria „cel mai bun film”, şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.

OSCAR 2016 în cifre

— Numărul membrilor votanți ai Academy of Motion Picture Arts and Sciences: 6.261.

—Numărul țărilor în care va fi transmisă ceremonia: peste 225.

—Lungmetrajele eligibile anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun film: 305.

—Țările care au candidat la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină: 80.

—Numărul statuetelor decernate la ceremonia de anul trecut: 51.

—Numărul categoriilor la Oscar: 24.

—Înălțimea statuetei: 34,2 de centimetri.

—Greutatea statuetei: 3,9 kilograme.

—Numărul statuetelor decernate de la prima ceremonie din anul 1929: 3.001.

—Numărul locurilor pentru fani în estrada de-a lungul covorului roșu: 745.

—Lungimea covorului roșu: 152 de metri.

—Capacitatea sălii Dolby Theatre: 3.401 de locuri.

—Gazdele ceremoniei care au prezentat de cele mai multe ori: Bob Hope (19). Chris Rock va fi gazda galei de anul acesta.

—Record al nominalizărilor pentru o persoană în viață: compozitorul John Williams (50), nominalizat și anul acesta pentru coloana sonoră a filmului „Star Wars: The Force Awakens”

—Cea mai lungă transmisie a ceremoniei Oscarurilor: 4 ore și 23 de minute (2002).

—Cea mai scurtă: 1 oră și 40 de minute (1959).

—Prima ceremonie difuzată la televiziune: 19 martie 1953.

—La Balul Guvernatorilor organizat după ceremonie de Academia de la Hollywood, bucătarul șef Wolfgang Puck va oferi celor 1.500 de invitați peste 30 de feluri de mâncare, printre care și 5.000 de mini-Oscaruri de ciocolată.

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Copacul unic menționat în Biblie readus la viață. I se mai spune “Balsamul medicinal” și are proprietăți uimitoare pentru sănătate
Capital.ro
Doliu în muzica populară. A lovit tragedia, deces în condiţii suspecte: O veste tare tulburătoare
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Ce ascunde alegerea lui Tulsi Gabbardei pentru funcția de director al serviciilor de informații americane. Legăturile misterioase cu un cult hinduist
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Mare veste pentru fanii MasterChef. Schimbare totală în 2025
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
kanald.ro
De necrezut ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană! S-a întâmplat la puțin timp după ce a fost condus pe ultimul drum
Cancan.ro
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea de la Balul Bobocilor 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, nu te vom uita! Marele cântăreț ne-a lăsat în lacrimi. Am mai pierdut o legendă
StirileBZI
Reguli pentru acordarea tichetelor sociale de Crăciun 2024: În ce condiții se acordă
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
stirilekanald.ro
Carmen, asistenta moartă în casa vecinului, înmormântată! Ireal ce s-a întâmplat la slujbă
substantial.ro
Nou raport al Pentagonului dezvăluie sute de observări inexplicabile de OZN-uri
MediaFlux
Adriana BAHMUȚEANU, SCANDAL CU POLIȚIA în cimitir. ”Ai țipat și ai fost agresiv. Am să te reclam"
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Autorul celui mai misterios cântec de pe internet a fost identificat după 40 de ani