Momente de groază pentru părinţii copiilor bolnavi. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte

Momente cumplite pentru sute de părinţi din cauza sindromului hemolitic uremic. Panicaţi, peste 300 de părinţi şi-au adus la spital copiii care aveau stări de greaţă şi vărsături, aşa că la primiri urgenţe medicii abia au putut face faţă numărului mare de cazuri. Ministrul Sănătăţii a mers, luni dimineaţă, la Spitalul Marie Curie pentru a afla care sunt ultimele informaţii privind starea bebeluşilor internaţi. 
Filip Stan
29 feb. 2016, 07:41
Momente de groază pentru părinţii copiilor bolnavi. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers, luni dimineaţă, în vizită la Spitalul Marie Curie din Capitală. Ministrul a afirmat că în cursul zilei vor avea loc noi externări de la Spitalul Marie Curie, unde șase bebeluși din Argeș sunt încă internați.

„Luptăm înainte”, a spus ministrul, la plecarea din spital.

Unul dintre copiii internați la Spitalul ”Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic va fi externat în cursul zilei de luni, iar un altul ar putea pleca acasă marți, a declarat Mihaela Bălgrădean, șeful Secției de Nefrologie a unității medicale.

„În momentul de față, avem încă șase pacienți cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe Secția de Nefrologie, dintre care unul va pleca acasă, și un pacient se află pe Secția de Terapie Intensivă. Dintre cei patru care vor rămâne pe Secția de Nefrologie trei fac dializă peritoneală, iar cel de-al patrulea probabil că va pleca mâine acasă. Lucrurile merg bine și foarte bine pentru cei mai vechi, mai puțin bine pentru ultimii veniți. Pun accent pe situația pacientului care se află în Terapie Intensivă. În cazul lui s-au înregistrat complicații neurologice, care sunt departe de a fi stopate. Evoluția lui este încă gravă, se află staționar din punct de vedere al parametrilor hemodinamici. Dializa funcționează, nu este intubat. Din punct de vedere neurologic, nu putem spune încă cum va evolua nici ca prognostic vital și nici ca prognostic al sechelelor ce se pot înregistra mai târziu după ce această boală, ca fază acută, va fi vindecată. Prognosticul încă este rezervat”, a explicat medicul.

Potrivit acesteia, băiețelul care va fi externat în cursul zilei de luni a fost transferat la ”Marie Curie” la începutul lunii februarie.

”Cel care pleacă astăzi acasă este un băiețel și face parte dintre primii copii care au venit la noi undeva pe 3 sau 4 februarie. El a stat în spital 3 săptămâni și un pic. Este un copil foarte bine, care mănâncă, va fi urmărit de noi”, a arătat aceasta, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus că micuțul care va fi externat luni va fi chemat la control săptămâna viitoare. „Primul control îl vom face imediat săptămâna viitoare; suntem foarte mulțumiți pentru că a fost o formă extrem de severă de boală cu toxine determinate. A făcut dializă 14 zile. El are 10 luni. (…) Dintre cei care fac dializă intenționăm să mai stopăm dializa la unul dintre ceilalți. Vor rămâne practic numai acești ultimi doi”, a precizat medicul nefrolog.

ALERTĂ MEDICALĂ în şcoli şi grădiniţe din cauza bacteriei E.coli. Măsuri de URGENŢĂ, luate de autorităţi

Potrivit acesteia, nu a mai fost internat niciun copil cu sindrom hemolitic-uremic confirmat din data de 24 februarie.

„În țară, părinții sunt speriați, orice boală diareică ce capătă accente severe, care se însoțește de vărsături, de diaree sanghinolentă sigur că sperie în acest context, pentru că noi am spus aici că așa poate începe boala. În condițiile acestea, ei solicită ajutorul medicilor de familie, medicilor din policlinici, spitale, vin direct la noi. Suntem într-o situația căreia trebuie să îi facem față. Au fost prezentări și în acest weekend, noi ne-am pregătit cu saloane speciale pentru a primi acești copii. Am încercat să facem loc și în alte părți din spital, unde să îi primim pe categorii de gravitate. Suntem capabili să stăpânim această situație”, a dat asigurări Bălgrădean.

În spitalele din județ sunt internați 51 de copii cu scaune diareice

Numărul copiilor internați în spitalele din județul Argeș cu scaune diareice a ajuns luni la 51, dintre care 43 sunt mai mici de doi ani, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 42 de copii, dintre care 35 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești sunt trei copii, toți cu vârsta sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

În urmă cu o zi, în spitalele din Argeș erau internați 45 de copii cu scaune diareice.

Noul prefect Cristian Soare a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus joi, într-o conferință de presă, prefectul județului Argeș.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...