Prima zonă de birouri ca număr de angajați este Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), cu 38.120, urmată de Barbu Văcărescu — Floreasca (31.250) și de zona de Vest (27.093). Conform DTZ Echinox, singurele hub-uri de birouri în care numărul de angajați depășește 30.000 sunt Dimitrie Pompeiu și Barbu Văcărescu — Floreasca, scrie Agerpres.
Numărul de angajați depășește 25.000 în zona de Vest și în Centrul de Business al Bucureștiului (Piața Victoriei — Aviatorilor). Zonele de birouri în care numărul de angajați este în jur de 20.000 sunt Centru și zona de Nord (Băneasa). Zonele cu cel mai mic număr de angajați care lucrează în spații de birouri clasa A și B sunt Est și Sud.
Zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătrați per angajat sunt cele consacrate pentru operațiunile principale (headquartere): Centrul de Business al Bucureștiului, zona Centrală și zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu — Floreasca.
Cea mai mică rată de metri pătrați per angajat este în zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zonă de birouri dedicată operațiunilor de back-office.
„Este pentru prima dată când numărul de angajați din clădirile de birouri moderne din București depășește 200.000. Ținând cont de volumul livrărilor anunțat pentru anul acesta și considerând aceeași rată de neocupare înregistrată la finalul lui 2015, numărul de angajați din București care lucrează în spații de birouri moderne ar putea ajunge la finalul anului 2016 la aproximativ 240.000′, spune Mihaela Gălățeanu, Head of Research DTZ Echinox.
Calculul numărului de angajați este realizat în funcție de destinația fiecărei zone de birouri și de rata de ocupare înregistrată pentru fiecare submarket la finalul T4 2015.
Citeşte şi Un complex de locuinţe, construit lângă Parcul Obor