„A fost atenționată Primăria Generală a Capitalei să-și revizuiască planul anual de combatere a țânțarilor în municipiul București, astfel încât să fie asigurată folosirea substanțelor active (larvicide și insecticide) și pentru combaterea țânțarilor din specia Aedes albopictus (vectori pentru transmiterea virusului Zika) a căror existență a fost demonstrată și documentată și în Municipiul București de către specialiștii din Institutul Cantacuzino. S-a recomandat intensificarea măsurilor de desțânțărizare în zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a țânțarilor (parcuri, lacuri etc, inclusiv depozitele de anvelope), cât și în jurul celor două mari spitale de boli infecțioase din București (Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Clinic Dr. Victor Babeș) în care există posibilitatea internării cazurilor suspecte de infecție Zika de import, pentru a preveni răspândirea virusului în populația de țânțari autohtoni„, se arată în documentul oficial, potrivit Profit.ro.
În document nu sunt prezentate alte detalii legate de „existența demonstrată și în București” a țânțarilor din specia care transmite virusul Zika, precum momentul exact în care a fost descoperit acest fapt sau eventuale alte orașe cu o astfel de problemă, alături de Capitală.
Invocând faptul că în Bucureşti este necesar un program unitar de igienizare pentru tratarea vectorilor care ameninţă grav sănătatea populaţiei, riscând astfel izbucnirea unor epidemii, inclusiv pericolul de infestare cu virusul Zika, Primăria va atribui în regim de urgenţă, deci fără o licitaţie care presupune proceduri mai lungi, un contract de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie. Acordul pentru atribuirea acestui contract a fost semnat la începutul acestei săptămâni de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.