Arena Naţională se redeschide, dar naţionala joacă la Cluj. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al primarului CAPITALEI

Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a declarat că Arena Națională ar putea fi deschisă cel mai tîrziu pe 21 martie dacă ministrul Dezvoltării va da o ordonanță specială. Declaraţia vine după o întâlnire cu Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi Gino Iorgulescu, şeful LPF, care au cerut redesciderea stadionului.
Filip Stan
04 mart. 2016, 11:29
Arena Naţională se redeschide, dar naţionala joacă la Cluj. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al primarului CAPITALEI

Răzvan Sava a declarat că stadionul nu are aviz de funcționare din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar a dat asigurări că instituția încearcă să găsească soluții pentru redeschiderea stadionului.

„I-am invitat pe reprezentanții Federației Române de Fotbal pentru a le prezenta situația din cazul National Arena. I-am asigurat că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis. Vreau ca bucureștenii să se bucure de aceasta investiție. În acest moment stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia acreditat la nivel european.

În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu. Îl solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister și să elibereze agrementul necesar.

Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluție pentru a-l redeschide cat mai repede”, a anunţat Răzvan Sava pe Facebook.

Răzvan Sava anunţase, miercuri, tot pe Facebook, că legea şi conştiinţa nu îi permit să deschidă stadionul Arena Naţională atâta timp cât nu are aprobările necesare.

„Am văzut cu toţii ce a însemnat tragedia de la Colectiv. Atunci nu s-a respectat legea şi s-a mers pe principiul „merge şi aşa”. Ca primar, am obligaţia să respect legea. Am obligaţia ca prin deciziile pe care le iau să nu pun în primejdie viaţa, bunurile şi mediul. Asta spune şi legea 307/2006, asta îmi spune şi IGSU prin adresa de mai jos. Stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu, iar legea şi conştiinţa mea mă împiedică sa deschid stadionul atâta timp cât el nu are aprobările necesare şi prezintă un risc. Nu contează cât de mic este riscul sau nu, contează doar respectarea legii şi protejarea vieţii cetăţenilor”, a scris Bogdan Sava pe pagina sa de Facebook.

Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au anunţat vineri locurile de disputare pentru meciurile amicale cu Lituania şi Spania. Chiar dacă oficialii primăriei Capitalei spun că Arena Naţională s-ar putea redeschide în această lună, cele două jocuri se vor disputa la Giurgiu, respectiv Cluj Napoca.

Partida cu Lituania se va disputa pe arena ”Marin Anastasovici” în data de 23 martie, ora 20:00, iar întîlnirea cu Spania va avea loc patru zile mai târziu, pe 27 martie, pe Cluj Arena, de la ora 21:45.

Anghel Iordănescu a fost cel care a insistat ca meciul cu Lituania să se dispute la Giurgiu. Chiar după ce s-a întors de la Paris, selectionerul naţionalei i-a anunţat pe oficialii FRF: „Meciul cu Lituania se va desfăşura la Giurgiu. Nu s-a hotărât, dar asta spun, că cer să se joace la Giurgiu”

Preţurile biletelor nu au fost stabilite, ele urmând să fie anunţate zilele următoare.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!