„Discutăm pe lege. Aici mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere vizavi de ceea ce s-a constatat până în acest moment. Toate abaterile care vor fi puse în evidență de controalele Corpului de control vor intra la nevoie în comisia de disciplină și discutăm strict pe lege. (…) Sigur că am discutat cu autoritățile (locale — n.r.). Acolo este un Consiliu de Administrație (la Spitalul din Pitești — n.r.) care își face treaba. Membrii noștri din CA își fac treaba„, a precizat ministrul.
Citeşte şi Cum putem să contactăm bacteria care provoacă sindromul hemolitic uremic
Potrivit acestuia, se analizează culturile de E-coli identificate și se compară cu cele de la copii.
„Nu vorbim despre firme, vorbim în acest moment despre o cultură de E-coli pe care o analizăm și pe care o comparăm cu cultura de E-coli de la copii. Se fac analize genetice în decurs de cinci zile, de vineri de când a început analiza la Institutul Cantacuzino. Vom avea un răspuns vizavi de asemănarea dintre aceste două culturi de E-coli„, a explicat demnitarul.
El a spus că, anual, se înregistrează în spitalele de pediatrie mari aproximativ 10 cazuri de copii cu sindrom hemolitic-uremic. „Am analizat registrele spitalelor mari de pediatrie din Iași, Cluj, din București, în medie pe an sunt cam 10 cazuri de SHU„, a spus ministrul.
Citeşte şi Trei copii cu sindrom hemolitic uremic, internaţi la Marie Curie. Care este starea lor de sănătate