În aceeași zi, Lana Meisner (63 de ani) chemase poliția, reclamând acte de violență domestică, dar se pare că incidentul se încheiase. Nu se cunosc prea bine amănunte despre evenimentele dinaintea tragediei, însă autoritățile au fost categorice: moartea femeii a fost accidentală.
„Đuminică, în jurul orei 17:30, ofițerii care patrulau în partea de nord” a metropolei californiene „au intervenit la apelul unei femei care cerea ajutor, se pare, față de un bărbat probabil beat”, se arată în comunicatul poliției.
Ei au plecat după ce au luat o declarație pentru violență domestică. Polițiștii au primit ulterior, spre 19h00, un apel de urgență pentru o împușcătură. „Au găsit-o pe dna Meisner împușcată. Femeia a fost declarată moartă la fața locului de personalul de pe ambulanță”, adaugă comunicatul.
„După o anchetă completă” desfășurată de detectivi și de poliția medico-legală, moartea dnei Meisner a fost considerată accidentală, arată poliția din Los Angeles. Polițiștii afirmă că Lana Meisner „a manipulat o pușcă dintr-un dulap și, în timp ce o scotea din cutia ei, un alt obiect din cutie a alunecat și a atins trăgaciul. Glonțul a ieșit și a rănit-o mortal pe dna Meisner”, se arată în comunicat.
Randy Meisner, basist de 69 de ani, coautor și interpret al piesei grupului Eagles „Take it in to the Limit”, a cooperat cu poliția, adaugă comunicatul.
Incidentul intervine la două luni după decesul în urma unei boli a lui Glenn Frey, chitarist și unul dintre fondatorii Eagles, grup cunoscut la nivel mondial pentru piesa „Hotel California”. Formația condusă de Don Henley, cântăreț și baterist, și de Glenn Frey, chitarist, a dominat clasamentele americane în anii 1970 cu hituri ca „Take It Easy”, „One of These Nights” și „Hotel California”.
Grupul a vândut peste 29 de milioane de albume din „Their Greatest Hits” (1971-1975)” în Statele Unite, al doilea cel mai vândut album după „Thriller” al lui Michael Jackson, potrivit asociației profesioniștilor din industria discografică americană, încheie AFP.