Ministrul Muncii, despre LEGEA SALARIZĂRII: „Eu sper ca în această săptămână să discutăm cu premierul”

Zi decisivă pentru salariile românilor. Termenul dat de vicepremier Vasile Dâncu pentru legea salarizării a expirat. Ministrul Muncii Ana Costea trebuie să prezinte acest proiect în Parlament, după ce mai bine de o lună ‎i-a tot amânat pe aleşi şi nu a venit la discuţiile programate cu ei, potrivit România TV.
Iulian Tudor
08 mart. 2016, 09:13
Ministrul Muncii, despre LEGEA SALARIZĂRII:

UPDATE: Proiectul Legii salarizării unitare există şi, potrivit ministrul Muncii, Ana Costea, în această săptămână este posibil să fie discutat cu premierul Dacian Cioloş, ministrul refuzând să dea orice fel de detalii despre el pentru că nu doreşte „să ceeze confuzii în rândul oamenilor”.

„Proiectul există, se calculează să vedem care este sustenabilitatea, nu este altceva şi nu-l ascundem. (…) Eu sper ca în această săptămână să discutăm cu premierul, pentru că am făcut şi nişte calcule, am încercat să găsim soluţii prin care să asigurăm totuşi posibilitatea de aplicare, deci să decidem cu privire şi la varianta care să fie sustenabilă”, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Ana Costea, la Parlament.

Ea a refuzat să dea orice fel de detalii din proiectul Legii salarizării, precizând că este unul important şi nu doreşte să creeze confuzii.

„Nu doresc să majorez aşteptările sau să creez confuzii în rândul cetăţenilor, de aceea nu doresc să emit cifre, variante până când nu se cade de acord asupra căreia din variante şi care să fie şi sustenabilă. (…) Nu doresc să vin cu lucruri care să nu aibă o acoperire, pentru că este mult prea important acest proiect pentru ca să pot să mă hazardez să vin cu cifre, după aceea să vin să spun staţi că nu”, a arătat Costea.

Referitor la procentul de 12% creştere în următorii 3 ani pentru salariile bugetarilor, ministrul Muncii a precizat că nu ştie de unde a ieşit această cifră.

„Nu ştiu de unde îl aveţi. (…) Pe timpul consultărilor s-au făcut îmreună cu Finanţele tot felul de calcule, deci nu acesta trebuie neapărat să fie procentul. De aceea vă spun, eu nu am să mă hazardez să emit niciun fel de procente, cuantumuri sau detalii până în momentul în care nu se va şti foarte clar care este varianta pe care mergem”, a spus ministrul Muncii.

Potrivit România TV, ministrul Muncii Ana Costea nu a venit, marţi, în Parlament, cu forma finală a proiectului legii salarizării.

Întârzierea aplicării legii salarizării ar putea costa statul roman 1 miliard de lei pe an. Asta pentru că sunt aproape 300.000 de bugetari care vor merge în instanță să dea statul român în judecată pentru că sunt angajați cu funcții, experiență și responsabilități diferite, dar iau același salariu.

„Comisia interministerială care s-a făcut şi toate audierile ministerelor aveau ca scop identificarea disfuncţionalităţilor. Practic, memorandumul de constituire a comisiilor a identificat şase disfuncţionalităţi şi acestea dacă s-ar corecta ar costa undeva între 1-1,2 miliarde de lei pe an. Trebuie să existe o voinţă politică. Încadrarea defectuasă a fost sancţionată de Curtea Constituţională în decembrie 2015 care a prevăzut drepturile lucrătorilor legate de proasta aplicare a legii”, a declarat Bogdan Hossu, preşedinte Cartel Alfa.

Citeşte şi: LEGEA salarizării, AMÂNATĂ. Vasile Dîncu: „Salarizarea unitară va veni de la următorul buget” VIDEO

Ministrul Finanțelor nu a dat detalii privind impactul bugetar al acestei legii salarizării.

„Există un impact bugetar pe care îl luăm în calcul pe termen scurt, pe termen mediu. Este vorba de impactul brut, impactul net… sunt multe detalii la care lucrează colegii mei și cei de la Ministerul Muncii deoarece, cum vă spuneam, vrem să punem pe masa Guvernului și a Parlamentului o lege bună”, a precizat Anca Dragu.

În privința salariului minim, ministrul Finanțelor a spus că rămâne în vigoare decizia adoptată încă de la finalul anului trecut, de majorare la 1.250 de lei începând cu data de 1 mai 2016.

CITEŞTE ŞI: Legea salarizării: Cele 3 variante ale Guvernului. Cât vor câştiga profesorii şi funcţionarii

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Șoferii tineri primesc o VESTE PROASTĂ! Ce vor liderii UE să le interzică
Adevarul
Disperare în vreme de război: un ucrainean de 28 de ani s-a căsătorit cu soacra sa pentru a se muta în străinătate
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Ce avere are Traian Băsescu. Fostul președinte este mult mai bogat decât în 2023
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Prințesa Catherine de Wales: Tratamentul împotriva cancerului, încheiat cu succes
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! E bomba ZILEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...