SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO: SUBIECTE MATEMATICA clasele a XI-a şi a XII-a UPDATE

SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO: SUBIECTE MATEMATICA. Elevii din clasele a XI-a și a XII-a sunt așteptați să susțină miercuri proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie - din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Alina Costache
09 mart. 2016, 08:35
SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO: SUBIECTE MATEMATICA clasele a XI-a şi a XII-a UPDATE

SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Elevii din clasele XI-XII susţin miercuri proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2016. Joi, 10 martie urmează proba la alegere a profilului şi specializării, însă aceasta va fi susţinută doar de elevii clasei a XII-a.

Subiecte matematica simulare Bacalaureat 2016, clasa a XII-aprofil tehnologic

(vezi ataşate subiectele de la celelalte profile)

Subiecte matematica simulare Bacalaureat 2016, clasa a XI-aprofil tehnologic

 

Clasa a XII-a, profil real

Rezultatele vor fi cunoscute în 18 martie, însă acestea nu vor fi trecute în catalog, fiind orientative pentru elevi şi profesori în vederea pregătirii pentru examenul care începe în 13 iunie.

SUBIECTE ISTORIE, SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO: clasele a XI-a şi a XII-a

 

Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.

„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, precizează MENCȘ.

Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de Bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.

„Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)”, mai afirmă reprezentanții MENCȘ.

VEZI SUBIECTE ROMANA SIMULARE BAC 2016 AICI

SUBIECTE ROMANA SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO, CLASA A XII-A

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO, CLASA A XI-A: Ce s-a dat la română

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT 2016 ROMANA. SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016, EDU.RO. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a încep luni simulările pentru Bacalaureat. Astfel, conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 9 martie, va avea loc proba obligatorie a profilului.

Joi, 10 martie, elevii de clasa a XII-a dau proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se face pe 18 martie. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011, sunt disponibile mai jos:

  • Simulare BACALAUREAT CLASA A XII-A

Limba si literatura romana (Filiera teoretică – Profil real; Filiera tehnologică)

Limba si literatura romana (Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic)

MatematicaIstorie

Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana, Biologie vegetala si animala, Chimie, Economie, Fizica, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica, argumentare si comunicare, Psihologie, Sociologie

VEZI AICI: CONȚINUTURI PENTRU SIMULAREA PROBELOR SCRISE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT NAŢIONAL PENTRU ELEVII CLASEI A XII-A

  • Simulare examen Bacalaureat

I. Clasa a XI-a

7 martie: Limba şi literatura română
8 martie: Limba şi literatura maternă
9 martie: proba obligatorie a profilului
18 martie: afişarea rezultatelor

II. Clasa a XII-a

7 martie: Limba şi literatura română
8 martie: Limba şi literatura maternă
9 martie: proba obligatorie a profilului
10 martie: proba la alegere a profilului şi specializării
18 martie: afişarea rezultatelor

BACALAUREAT 2016. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasa a XII-a/ a XIII-a participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale va avea loc în perioada 14 – 27 mai.

Vezi aici: Lista olimpiadelor recunoscute la examenul de BACALAUREAT

CALENDAR simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2015-2016

7 martie 2016 Simularea probei E)a) – probă scrisă – Limba si literatura română

8 martie 2016 Simularea probei E)b) – probă scrisă – Limba si literatura maternă

9 martie 2016 Simularea probei E)c) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului

10 martie 2016 Simularea probei E)d) – probă scrisă – Proba la alegere a profilului si specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016 Afisarea rezultatelor

Rezultatele de la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi sedinţe cu părinţii.

Examenul de bacalaureat, sesiunea din vară, se desfăşoară în perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolvenţii de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale şi de competenţe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie.

Examenul de bacalaureat din 2016 va începe în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21-24 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 27 iunie – 1 iulie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la limba şi literatura română şi în 5 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Vezi AICI MODELE de SUBIECTE la BACALAUREAT 2016.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 18 până în 22 iulie.

În 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Condiţii de desfăşurare a examenului

Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise sau de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatatelor, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti ori din proprie iniţiativă, potrivit Ordinului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2016.

Bacalaureatul din 2016 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului – 2011, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 4799/2010.

Lista disciplinelor la care candidaţii susţin examenul de bacalaureat în cele două sesiuni din 2013 rămâne cea aprobată în 2010 prin ordinul ministrului Educaţiei.

Comisiile de bacalaureat judeţene şi cea a municipiului Bucureşti trebuie să asigure camere de supraveghere audio-video în sălile în care se desfăşoară probele examenului, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise.

Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Conform calendarului de desfăşurare a simulării examenului de Bacalaureat, luni, 7 martie, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, iar miercuri, 9 martie, are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. 

„Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor”, precizează ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele sunt realizate pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de Bacalaureat la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%) şi au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni