Tulcea: Restricţii de circulaţie pe drumuri judeţene şi pe Dunăre

Autoritățile tulcene au impus, începând de vineri, restricții de circulație pe unele drumuri județene și pe Dunăre, pentru a micșora impactul problemelor care ar putea să apară din cauza cotelor crescute ale fluviului.
Filip Stan
11 mart. 2016, 14:37
Tulcea: Restricţii de circulaţie pe drumuri judeţene şi pe Dunăre

„Începând de astăzi, se instituie restricții de viteză pe Dunăre până la limita producerii valurilor pe toate relațiile de transport în deltă. Aceste restricții se vor menține până când nu va mai exista pericolul degradării digurilor, ridicarea măsurii urmând să se facă printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prefectul județului Tulcea, Marin Bădiță, care este și președintele CJSU.

În ceea ce privește restricțiile de circulație pe drumurile județene, potrivit sursei, acestea intră în vigoare începând de vineri, astfel că relația Tudor Vladimirescu-Plauru nu va mai putea fi accesată decât de autoturisme cu masa totală maximă de 20 de tone, iar relația Plauru-Chilia Veche va fi posibilă doar pentru autoturismele cu masa maximă de 7 tone.

„Viteza maximă a autovehiculelor care pot circula începând de vineri pe drumul Tudor Vladimirescu-Chilia Veche, la solicitarea Consiliului Județean, va fi de 40 de kilometri pe oră, decizia fiind luată având în vedere problemele cu care se confruntă deja acest drum județean”, a mai spus prefectul Bădiță.

O altă restricție de circulație a fost impusă începând de vineri pe drumul județean 222M, astfel încât în satul Grindu nu vor mai putea ajunge decât autovehicule cu masa totală de până la 20 de tone, viteza maximă de circulație pe dig fiind stabilită la 40 de kilometri pe oră.

Președintele CJSU a menționat că în ultimele zile autoritățile locale din Pardina și Ceatalchioi, ambele situate pe brațul Chilia al Dunării, au executat din resurse proprii lucrări de consolidare a digurilor.

„Așteptăm cereri de la comitetele locale pentru situații de urgență din cele două comune în vederea acordării de sprijin pentru suplimentarea cantităților de piatră necesare consolidării digurilor”, a precizat președintele CJSU.

Prefectul Bădiță a inspectat vineri zona Măcin-Smârdan și a constatat că deocamdată nu sunt probleme, digul neavând deocamdată fisuri.

„Administratorul digului a decis ca în perioada 15-17 martie pe acest tronson de drum național să nu fie permisă circulația autovehiculelor cu masa totală mai mare de 7,5 tone. La această restricție, membrii CJSU au adăugat în ședința de astăzi (vineri, n.red.) restricții de viteză, astfel încât pe relația Măcin-Smârdan autoturismele vor circula cu viteza maximă de 60 de kilometri pe oră, iar autocamioanele cu viteza maximă de 40 de kilometri pe oră”, a mai spus prefectul județului Tulcea.

Până în momentul de față, potrivit sursei, cotele ridicate ale Dunării nu au dus la inundarea terenurilor agricole sau a unor gospodării din județ.

De peste o săptămână, Dunărea a depășit cota de atenție pe raza orașului Isaccea. Vineri, conform Administrației Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ), nivelul fluviului în acest oraș este de 410 centimetri, cu 90 de centimetri mai mare decât cota de atenție și cu 188 de centimetri mai mic decât cota de inundație.

La Tulcea, nivelul Dunării a fost vineri de 330 de centimetri, cu 10 centimetri mai mare decât cota de atenție și cu 80 de centimetri mai mic decât cota de inundație.

Tendința apelor Dunării pentru următoarele zile, potrivit AFDJ, este de creștere cu până la 25 de centimetri.

Toate digurile pe care s-au impus restricții de circulație începând de vineri au fost realizate în urmă cu peste 50 de ani, iar în ultimii 10 ani au ridicat probleme autorităților locale și județene aproape în fiecare primăvară, intervențiile realizate în situații de urgență având doar un caracter provizoriu, potrivit specialiștilor în domeniu.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'