Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a declarat că apa fluviului a ajuns și în subsolul unui depozit de cereale construit pe malul Dunării, dar în spațiul inundat nu erau depozitate cereale și apa este evacuată periodic cu o motopompă. „Este inundată faleza, zona în care se amenajează plaja în sezonul cald. Apa a intrat și într-un buncăr al unui siloz de cereale aflat în zona inundabilă și este scoasă periodic cu motopompa. Nu se aflau depozitate cereale în buncărul respectiv”, a spus Dan Oltean, potrivit Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, a precizat că vineri dimineața nivelul Dunării la Corabia era de 577 centimetri, cu 25 de centimetri peste cota de inundații, iar debitul era de 11.480 de metri pe secundă.
Din cauza creșterii debitului și nivelului Dunării, au fost inundate 25 hectare de pășune din comuna Gârcov, 23 hectare de pășune din orașul Corabia și 18 hectare de pădure tot din Corabia. Potrivit Agerpres, toate suprafețele inundate sunt situate în imediata apropiere a malurilor Dunării, în zona inundabilă.
La Corabia, primăvara, apele Dunării inundă frecvent pășunile și pădurea din apropierea malurilor fluviului, în schimb vara sunt multe probleme din cauza debitului scăzut care împiedică derularea activității în portul comercial al orașului.
Pe Dunăre, pe sectorul aval de Porțile de Fier — Zimnicea (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman) este în vigoare o avertizare Cod portocaliu până în data de 18 martie, ora 18,00.