Puiu Popoviciu vrea să scape de interceptările SRI din dosarul făcut la plângerea lui Gigi Becali

Apărătorii lui Puiu Popoviciu, judecat pentru cumpărarea unui teren subevaluat al Agronomiei, au cerut instanţei să solicite DNA să transmită cine a făcut interceptările în acest dosar. În acelaşi timp, DNA a cerut reaudierea lui Gigi Becali, care a semnalat tranzacţionarea terenului.
Alina Costache
14 mart. 2016, 13:25
Puiu Popoviciu vrea să scape de interceptările SRI din dosarul făcut la plângerea lui Gigi Becali

Avocaţii lui Puiu Popoviciu a cerut, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, anularea mai multor interceptări ambientale, în baza deciziei Curţii Constituţionale privind înregistrările făcute de SRI.

În replică, judecătorii au arătat că decizia CCR nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Nu are rost, decizia este general valabilă şi obligatorie din momentul publicării. Dacă fac referire în declaraţia noastră râd şi curcile. Dar râd pentru că zic că ăştia judecă pe un proiect, nu ştim dacă va fi publicată. Viaţa e complexă şi are multe aspecte”, a răspuns judecătorul.

Avocaţii au mai cerut ca, până la următorul termen, din 31 martie, DNA să răspundă la o adresă a instanţei şi să precizeze care este instituţia care a pus în executare mandatul de supraveghere tehnică în acest dosar.

„Dacă se acceptă, înţelegem să formulăm şi alte cereri şi excepţii”, a spus unul dintre avocaţi.

Procurorul a cerut respingerea acestei cereri, argumentând că probele respective au fost realizate de organul statului stabilit prin lege.

Curtea urmează să hotărască dacă va emite adresa. Procurorul de şedinţă a depus referatul de începere a urmăririi penale pe numele lui Gigi Becali, pentru mărturie mincinoasă, după ce, la termenul anterior din procesul lui Popoviciu, finanţatorul Stelei nu şi-a menţinut declaraţiile date în faţa anchetatorilor în dauna lui Popoviciu.

Imediat, avocaţii lui Popoviciu au cerut să se depună tot dosarul lui Becali, iar DNA a cerut reaudierea acestuia.

„Obţinerea probelor prin violenţă sau ameninţări este interzisă. Propunerea de reaudiere a lui Becali este contrară legii. Începerea urmăririi penale e o constrângere psihică”, au susţinut în replică avocaţii lui Popoviciu.

Instanţa urmează să se propnunţe şi pe cererea DNA. În decembrie 2012, omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu a fost trimis în judecată pentru cumpărarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.

Alături de el, au fost deferiţi justiţiei şi rectorul de atunci al Agronomiei, Ioan Niculae Alecu, şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici.

Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 – 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, „în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale”, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.

„În condiţiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a oraşului Bucureşti, se învecinează cu DN1 Bucureşti-Ploieşti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale”, notează procurorii în documentul citat.

În urma eliberării titlului de proprietate pe suprafaţa de 224 de hectare a fost cauzat statului un prejudiciu de 335.387.260 de lei, potrivit DNA.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'