Cum să-ţi cureţi de toxine organele interne

Intr-o lume perfecta, corpurile noastre ar functiona asa cum ar trebui. Ele ar elimina toxinele minore pentru a ne mentine sanatatea si energia la nivel ridicat. Cu toate acestea, nu traim intr-o lume perfecta. 
Alina Costache
14 mart. 2016, 14:38
Cum să-ţi cureţi de toxine organele interne

Toxinele din mancare si din lichide sunt responsabile de aparitia bolilor, iar corpurile noastre nu sunt capabile sa elimine toate aceste toxine pe cat de repede ne-am dori. 

Semnele care indica necesitatea unei detoxifieri includ: depresie, insomnie, letargie, indigestie, stres, mirosul neplacut al corpului, greutate, probleme ale pielii, limba alba sau galbena si ceata mentala. 

In randurile de mai jos vei descoperi cum sa-ti detoxifici cateva organe vitale cu ajutorul medicinei naturale! 

Ficat si vezica biliara 

Ficatul este un organ foarte important. El ajuta la digestie, inmagazineaza energia, ajuta la coagularea sangelui si ajuta la procesarea medicamentelor si alcoolului, din organism. El produce de asemenea si lichidul din vezica biliara. Acest lichid ajuta la digerarea grasimilor in intestine. Este usor sa observi ca ceva este in neregula cu unul sau doua dintre aceste organe, corpul nu va functiona asa cum ar trebui. 

Iata cum sa le detoxifici! 

Ficat:

Amesteca 1 lingura de ulei de masline cu 1 lingura de suc de lamaie, si bea amestecul obtinut in fiecare zi, dimineata la trezire. Respecta reteta timp de minim 21 de zile si ai rezolvat problema. 

Concomitent cu reteta de mai sus ar fi indicat sa consumi cat mai mult usturoi, grapefruit, sfecla rosie, morcovi, ceai verde, frunze de salata verde, avocado, mere, quinoa, hrisca, legume crucifere, lamai, nuci, varza si turmeric. 

Vezica biliara:

Ingrediente necesare: 

  • ½ litru de apa
  • 1 grapefruit
  • 1 castravete
  • 2 morcovi mari
  • 2 bucati de ghimbir macinat (2 cm)
  • 5 frunze de menta

Metoda de preparare: 

Se taie grapefruit-ul, morcovii si castravetii in bucati si se pun sub blender. Adauga apa si ghimbir si se amesteca din nou. Adauga frunzele de menta in cele din urma, amestecand iar. 

Consuma aceasta bautura rezultata de doua ori pe zi. Ar trebui sa o consumi dimineata pe stomacul gol si inainte de pranz. 

Pancreas

Pancreasul reprezinta o parte importanta a sistemului digestiv. El produce enzime pe care intestinul subtire le foloseste pentru a digera alimentele. Acesta produce si secreta insulina, cu scopul de a ajuta corpul sa isi echilibreze nivelul zaharului din sange. Acest organ trebuie sa fie la capacitate maxima de functionare intotdeauna. 

Cum sa il detoxifici!

Ingrediente: 

– 100g de faina de secara 

– 1 litru de apa 

Mod de preparare: 

Pune faina si apa intr-un recipient mare si lasa-le la foc foarte mic timp de 30 de minute, fara sa fiarba. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, opreste focul si adauga urmatoarele: 

– 1/2 de lingurita de sare de Himalaya 

– 1 lingurita de seminte de Chia 

– 1 lingura de alune maruntite 

– 1 lingura de nuci maruntite 

– 1 lingura de banana zdrobita 

Amesteca bine continutul, iar dupa ce ai terminat, imparte-l in 3 parti egale. 

Prima parte va fi consumata cu 20 de minute inainte de micul dejun, cea de a doua cu 30 de minute inainte de pranz iar a treia parte, cu 40 de minute inainte de cina. Vei urma tratamentul o data la doua zile, timp de 20 de zile. 

Desemenea, este important ca regimul alimentar sa fie unul moderat, bazat pe alimente bogate in magneziu. 

Concomitent cu tratamentul de mai sus, in cazul in care nu aveti probleme cu stomacul, puteti consuma in fiecare dimineata un pahar de apa calduta cu o lingura de otet de mere.

Pentru pancreas este recomandat sa cresti cantitatea de vitamina B, care se gaseste in frunzele legumelor verzi. Baile si dusurile fierbinti sunt si ele importante, alaturi de reducerea stresului. 

Rinichi

Rinichii sunt localizati chiar la baza coastelor si functioneaza impreuna pentru a elimina toxinele si substantele nocive din sange. Ei transforma aceste toxine si substante in urina, si astfel corpul este curatat. Rinichii sanatosi sunt cheia unui organism sanatos. 

Cum sa ii detoxifici! 

Vei avea nevoie de: 

O mana de frunze de patrunjel sau de coriandru 

2 lamai 

1 litru de apa 

Mod de preparare: 

Toaca marunt patrunjelul sau coriandrul si pune-le intr-un recipient. Adauga apa si acopera-le. Apoi, pune recipientul pe foc si lasa-le la fiert timp de 15-20 de minute. La final, ia-le de pe foc, lasa-le la racit, dar fara a le descoperi. 

Dupa ce amestecul s-a racit, strecoara-l, adauga sucul de la cele doua lamai si depoziteaza bautura la frigider. 

Lichidul trebuie consumat tot, intr-o singura zi. Poti sa-ti prepari o cantitate mai mare, asta pentru a nu mai pierde timpul sa ti-l prepari zilnic, ideea fiind aceea de a pastra proportiile. 

Tratamentul se urmeaza timp de 14 zile, timp in care este recomandat sa consumati, pe langa remediu, un minim de 2 litri de apa pe zi. 

Efectele vor incepe sa se observe dupa 3-4 zile de la inceperea tratamentului, observand in primul rand schimbarea culorii urinei. 

Intestine

Intestinele asigura digestia alimentelor consumate in corp. Intestinele sanatoase isi iau nutrientii necesari din mancarea pe care o primeste corpul nostru, inlaturand ceea ce nu este necesar, pana cand acele substante sunt eliminate. Intestinul subtire este locul in care 90% din absorbtia apei si alimentelor are loc. Intestinul gros absoarbe apa si elimina restul substantelor din corp. 

Cum sa le detoxific! 

Pentru a detoxifia intestinele, este important sa faci o curatare a colonului. Cea mai simpla metoda de detoxifiere a colonului o veti regasi mai jos… 

Ingrediente: 

1 lingura de suc de lamaie organic 

2 linguri de sirop de artar organic 

Un varf de lingurita de piper cayenne 

300 de ml de apa plata 

Pune toate ingredientele intr-un pahar, amesteca-le bine si consuma-l neaparat in week-end, fie sambata fie duminica dimineata. 

Efectele nu vor intarzia sa apara. Curatarea se va face in maxim 4-5 ore. Fa acest lucru doua weekend-uri la rand, dar numai intr-una din zile (fie sambata, fie duminica), si vei vedea cum totul va reveni la normal. 

 

Mai multe detalii, pe secretele.com 

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!