Atac DUR al lui Ponta la adresa ministrului Justiţiei: „Ori e căzută în cap, ori trebuie să plece căzută de Parlament”

Fostul premier a reacţionat dur la adresa ministrului Justiţiei pe tema Ordonanţei e Urgenţă privind interceptările. Victor Ponta a subliniat că urmăreşte cu ”atenţie şi preocupare” situaţia Ordonanţei de Urgenţă privind interceptările şi consideră că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ”ori e căzut în cap, ori trebuie să plece căzută de Parlament”.
Filip Stan
14 mart. 2016, 15:50
Atac DUR al lui Ponta la adresa ministrului Justiţiei:

”Urmăresc cu atenţie şi preocupare această situaţie şi (…) mie mi se pare că drepturile fundamentale nu sunt un lux. Aşa mi se pare mie. Dacă am greşit voi urmări cu atenţie şi preocupare de acum încolo”, a declarat Victor Ponta, după şedinţa grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Fostul premier a fost întrebat dacă le-a cerut colegilor din PSD să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei. ”Nu. Într-o viaţă anterioară am propus. În viaţa actuală nu”, a mai spus Ponta.

”Nu m-am pronunţat eu în privinţa ordonanţei, că nu sunt eu cel care trebuie să mă pronunţ. Un ministru care spune că drepturile fundamentale ale omului în anul 2016 sunt un lux, ori e căzut în cap, ori trebuie să plece căzută de Parlament. Aşa cred eu”, a conchis Victor Ponta, conform Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a scris luni pe pagina sa de Facebook, că discuţia despre drepturi este un ”lux teoretic”.

Citeşte şi: Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările, adoptată în CSAT şi şedinţă de guvern, publicată la proiecte în dezbatere

”Câteva clarificări esenţiale, tot pentru formatorii de opinie. 1 — Ordonanţele de urgenţă sunt acte cu putere de lege. 2 — OUG adoptată vineri nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic. 3 — SRI nu a primit absolut nicio competenţă pe care nu o avea până la decizia 51/2016 a CCR.

Competenţele sale de cercetare penală specială după OUG sunt exclusiv limitate la punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică pentru infracţiuni din titlul X din Codul Penal şi terorism. Pentru toate aceste infracţiuni urmărirea penală este proprie, i.e. exclusiv la procuror, la nimeni altcineva — nu poliţist, fie el şi judiciar, nu alt organ de cercetare penală specială. România nu face aici nicio excepţie. Celor care invocă incorect exemplul altor state membre le sugerez să se uite la agenda europeană pe JAI”, a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta nu a uitat să o pună la punct pe Raluca Prună şi pe pagina de Facebook

„M-am ținut departe de discuțiile din ultima perioadă. Dar când văd un ministru al Justiție dintr-o țară membră UE că gândește și acționează ca o kaghebistă sinistră fac un apel către toți cetățenii încă liberi din România – drepturile noastre fundamentale NU sunt „un lux teoretic”!

Dacă iar tăcem de frică vom ajunge mult mai rău decât în anii 50 când comuniștii (cu exact aceeași gândire ca Madam Prună sau Macovei) au distrus această țară!

Vă propun să nu tăcem de data asta”, a scris Ponta.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană: Decizie privind candidatura la prezidențiale după discuția cu Mark Rutte
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!