Cercetătorii au găsit „călcâiul lui Ahile” al cancerului

Cercetătorii de la University College London au dezvoltat o modalitate de a depista marcajele unice din interiorul unei tumori, de asemenea, cunoscute sub numele de "călcâiul lui Ahile".
Alina Costache
15 mart. 2016, 08:54
Cercetătorii au găsit
Oamenii de ştiinţă consideră că munca lor ar putea deschide noi modalităţi de tratament pentru pacienţii cu cancer.
 
Anterior, oamenii de ştiinţă au încercat să distrugă tumorile canceroase printr-o metodă similară de direcţionare a sistemului imunitar, dar aceste tratamente nu au dat rezultate. 
 
O parte a problemei este că celulele canceroase nu sunt identice. Într-adevăr, acestea s-au dovedit a fi extrem de diferite în urma mutaţiilor. Ele sunt în general descrise ca fiind un arbore cu o ”tulpină” de mutaţii. Aceste mutaţii se ramifică în direcţii diferite, fapt cunoscute sub numele de eterogenitatea cancerului.
 
Noul studiu prezintă o modalitate de a descoperi acest „trunchi” ce modifică antigenele. Antigenele fiind proteinele ce se lipesc de suprafaţa celulelor canceroase.
 
Referindu-se la raportul final, Charles Swanton, de la Institutul de Cancer UCL, este plin de speranţă şi afirmă: „Acest lucru este interesant, acum putem acorda prioritate şi ţinti antigenele tumorale, care sunt prezente în fiecare celulă – Călcâiul lui Ahile al acestor tipuri de cancer, care sunt extrem de complexe. Acest lucru este cu adevărat fascinant şi duce medicina personalizată la limitele absolute, când fiecare pacient ar avea un tratament unic, personalizat”, a declarat Charles Swanton.
 
Există două abordări propuse în ceea ce priveşte modul în care se poate depista acest trunchi de mutaţii. Una dintre ele este de a dezvolta vaccinuri pentru fiecare pacient în parte, care vor antrena sistemul imunitar să facă faţă bolii. Al doilea este de a „pescui” celulele sistemului imunitar, care deja s-au orientat către aceste mutaţii şi de a multiplica numărul lor în laborator, fiind apoi reintroduse în corpul pacientului.
 
„Direcţionarea trunchiului de mutaţii are sens din mai multe puncte de vedere. Multe tipuri de cancer nu sunt stabile, continuând să evolueze. Aceste ţinte sunt dificil de ţinut sub control fiindcă sunt într-o continuă mişcare”, a declarat Marco Gerlinger, de la Institutul de Cercetare a Cancerului.
 
Stefan Symeonides, cercetător în studiul experimental al cancerului de la Universitatea din Edinburgh, consideră că proiectarea unui vaccin personalizat poate fi ideal, dar este în prezent imposibil, mai ales atunci când un pacient are nevoie de tratament imediat. „Nu este vorba doar despre numărul de antigeni, contează şi cât de multe celulele canceroase sunt”, a declarat Stefan Symeonides.
 
Rezultatele studiului lor au fost publicate în  revista Science, iar cercetarea a fost finanţată de Centrul Britanic de Cercetare a Cancerului. 
 

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Până acum s-au dat amenzi de peste 11.000 lei
Capital.ro
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție surprinzătoare înainte de vot. Gestul făcut de prima-doamnă, a urmat exemplul soțului
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor de economie: „Ne uităm ca și curca la lemne și nu înțelegem”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Dispar micii. Situația este catastrofală
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis înainte?! Ce ținută a ales pentru această zi!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap
substantial.ro
Zelenski subliniază necesitatea consolidării apărării aeriene a Ucrainei după atacul cu drone
MediaFlux
A MURIT în SECȚIA DE VOTARE! ȘOC total la ALEGERI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy