Ministrul Sănătăţii, dezbatere în faţa unei săli aproape goale în Senat

Trei sferturi dintre senatori au lipsit, marţi dimineaţa, la dezbaterea la care a participat ministrul Sănătăţii, Patriciu Andrei Achimaş, în condiţiile în care chiar ei l-au invitat pentru a le prezenta situaţia din acest domeniu.
Romania TV
15 mart. 2016, 09:58
Ministrul Sănătăţii, dezbatere în faţa unei săli aproape goale în Senat

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a participat marți la dezbaterea ”Ora ministrului” din plenul Senatului, printre temele abordare fiind salarizarea personalului medical.

Ministrul Sănătăţii a ajuns în sala de plen a Senatului la ora convenită – 9.30, pentru a vorbi la „Ora Ministrului” însă în sală erau doar câţiva senatori. Cu câteva minute înainte de ora 10.00, unul dintre secretarii de şedinţă a făcut apelul nominal, pentru verificarea cvorumului necesar începerii şedinţa.

Preşedintele de şedinţă, Augustin Mitu, a făcut chiar un apel către senatori pentru a putea începe şedinţa.

„Declar deschisă şedinţa. Şi-au anunţat prezenţa 82 de colegi, dar vom verifica la vot acest lucru”, a spus, de la microfonul Senatului Augustin Mitu. Şedinţa a putut fi deschisă deoarece şi-au înregistrat prezenţa 82 de senatori, adică mai mult de 50%+1 (care înseamnă exact 82 de senatori).

Potrivit Mediafax, primul vot, cel pe ordinea de zi a şedinţei, a fost dat de doar 44 de senatori.

Ministrul Sănătăţii a fost chemat marţi în Senat, la Ora Ministrului, să discute despre salarizarea unică a personalului medical şi sanitar, programul de rezidenţiat şi alte probleme din sănătate.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat, marţi, în plenul Senatului, că în urma controalelor realizate în spitale, privind prezenţa infecţiilor nosocomiale, s-a observat că acestea s-au soldat cu ”avertismente prieteneşti”, astfel că s-a decis efectuarea de noi controale, încrucişate, între judeţe.

Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu a făcut referire, la „Ora ministrului” din plenul Senatului, la problema infecţiilor intraspitaliceşti, precizând că la evaluarea iniţială, făcută în birou, s-a observat că nu există suficienţi epidemiologi şi că sunt probleme în teritoriu.

El a precizat că un chestionar a fost distribuit celor 150 de spitale pe zona de chirurgie, ginecologie, infecţioase, maternitate, pentru a vedea care e situaţia reală şi bugetară.

„Observând că rezultatul controalelor noastre în ultima perioadă este unul superficial, să spunem aşa, şi la solicitarea celor din presă, am observat că practic majoritatea controalelor s-au soldat cu avertismente prieteneşti, am instituit controale încrucişate, între judeţe care urmăresc şi aceste elemente şi altele, şi aştept cu nerăbdare să vă prezint rezultatele acestor controale şi soluţiile care se impun”, a ţinut să menţioneze ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Achimaş Cadariu s-a referit şi la Secţia de arşi de la spitalul Floreasca, precizând că principala cauză a nefuncţionării acesteia a fost lipsa personalului. El a arătat că, printr-un proiect cu Ambasada Franţei, mai mulţi specialişti au fost trimişi în Franţa pentru şcolarizare, iar în momentul în care va exista personal format pentru astfel de specializare întreaga secţie va deveni funcţională.

Inspecţia Sanitară de Stat a început, în 10 martie, controalele încrucişate în toate spitalele publice şi private, care se vor încheia în 25 martie, verificările vizând şi infecţiile nosocomiale, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu.

Secretarul de stat a precizat că se vor face controale încrucişate, respectiv echipe de inspectori sanitari dintr-un judeţ vor merge în spitale din alt judeţ.

DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Mașina produsă în România și care trebuia să fie peste Dacia. A fost primul autoturism low cost care s-a vândut în Europa de Vest. S-a făcut la dorința lui Nicolae Ceaușescu și multe au ajuns în Olanda sau Belgia
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Exproprieri pentru podul peste Prut de la Ungheni, în folosul Autostrăzii Unirii
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Netflix dă lovitura sfârșitului de an. Asta da surpriză pentru a bonați
Ego.ro
Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Peisajul surprinzător al râului Qiantang: cum natura creează opere de artă
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni