Pentru ca lacul de unghii să nu atace unghiile folosește un lac transparent ca bază pentru manichiură. Alte cauze ale decolorării unghiilor sunt micozele, fumatul și bolile ficatului.
Zeamă de lămâie
Umple un bol cu suc de lămâie proaspăt stors și înmoaie unghiile 10-15 minute.
Periază-le ușor cu o periuță de dinți, după care clătește mâinile cu apă călduță. La final aplică pe mâini și unghii o cremă hidratantă. Repetă tratamentul de două ori pe zi, până obții rezultatele dorite.
La fel de eficient este și uleiul esențial de lămâie. Pune câteva picături de ulei într-un bol cu apă, și înmoaie unghiile câteva minute. Periază-le două minute cu o periuță de dinți. Repetă tratamentul de două ori pe zi, timp de câteva săptămâni.
Citeşte şi Cum te îngraşă OJA? Explicaţia care arată de ce acumulezi kilograme
Bicarbonat de sodiu
Proprietățile exfoliante și de înălbire a bicarbonatului de sodiu contribuie la îndepărtarea petelor galbene de pe unghii. Combină două linguri de bicarbonat cu o lingură peroxid de hidrogen (apă oxigenată). Înmoaie o dischetă demachiantă în această soluție și aplică pe unghii.
Lasă să acționeze trei-patru minute și clătește cu apă caldă. Repetă tratamentul o dată la șase-opt săptămâni. De asemenea, amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu jumătate de lingură de ulei de măsline, până obții o pastă groasă. Aplică pasta pe unghii, las-o să acționeze 5 minute și îndepărteaz-o cu apă caldă.
Citeşte continuarea pe click!pentrufemei.ro