Cătălina Ponor, înainte de turneul de calificare la Olimpiadă: Sper să concurez la două aparate

Lotul feminin de gimnastică al României a făcut miercuri un antrenament cu public în Sala Polivalentă din Capitală, cu o lună înainte de participarea la turneul de recalificare pentru JO 2016. La şedinţa de pregătire au asistat şi Monica Roşu, Corina Ungureanu şi Simona Amânar.
Filip Stan
16 mart. 2016, 15:48
Cătălina Ponor, înainte de turneul de calificare la Olimpiadă: Sper să concurez la două aparate

Cătălina Ponor a declarat, miercuri, la finalul antrenamentului cu public al lotului național de la Sala Polivalentă, că este optimistă în ceea ce privește clasarea echipei României în primele patru locuri la turneul de recalificare (16-18 aprilie), care va asigura participarea la Jocurile Olimpice de la Rio. „Eu văd România în primele patru locuri. Nu există niciun risc dacă noi ne ducem (n.r. — la turneul de recalificare) cu încredere și stăpânire de sine. Cheia este un concurs curat și fără ratări. Nu ne gândim încă la Jocurile Olimpice, ci doar la acest pas greu. Nu am mai fost în situația asta, dar zic eu că va fi bine„, a spus Cătălina Ponor.

Ea a adăugat că recuperarea după intervenția chirurgicală la gambă din luna octombrie a anului trecut decurge bine. „Ușor-ușor o să fie bine, e normal să mă doară (n.r. — gamba stângă) pentru că lucrez pe ea. De fapt pe amândouă, pe tendon și gambă. Dar mai sunt trei săptămâni și merg înainte. Nu cred că voi putea face trei aparate la test event, dar două voi face. Să dea Dumnezeu să fiu sănătoasă, pentru ca România să își pună baza în mine. Eu pentru asta muncesc, să le ajut pe fete, pe mine și să ajung la Olimpiadă„, a menționat Cătălina Ponor.

La rândul său, Larisa Iordache speră să se recupereze cât mai repede după operaţia suferită la deget şi să poată avea încredere sută la sută în mână când va efectua exerciţiile la paralele. „Mâna îmi face bine, e în recuperare acum. Am momente când visez că sunt pe aparate şi dintr-o dată îmi strâng mâna şi mă cam doare. Sper să mă recuperez cât mai repede şi să nu mă mai doară. Eu am intrat în sala de antrenament după operaţie, dar refăcută sută la sută doctorii mi-au spus că voi fi după şase săptămâni, cât va dura recuperarea. Sper să mă întorc, să fac paralelul şi să am încredere sută la sută în mână„, a afirmat Larisa Iordache, care s-a antrenat separat de restul lotului.

Citeşte şi Larisa Iordache s-a întors în România după operaţia suferită la Viena. Ce şanse are pentru JO 2016

Sunt bine, dar e foarte greu să privesc un antrenament de pe margine, pentru că îmi doream şi eu să fiu alături de fete în alte ipostaze, în costum de gimnastică. Dar acum asta este situaţia, trebuie să trec peste, să fiu alături de ele, să le încurajez şi să privesc înainte. Îmi doream foarte tare să fiu astăzi şi în pregătiri alături de fete. Eu cred în ele, sper din tot sufletul să se adune, să fie o echipă, să se încurajeze, să creadă în ele, să fie totul bine. Pentru că se poate. Dar orice este posibil. Eu nu m-am văzut niciodată un lider al echipei, eu sper ca Didi (n.r. – Diana Bulimar) să fie un om de echipă, pentru că şi-a arătat până acum valoarea. Eu sunt alături de ea şi de echipă şi sper din tot sufletul să facă o treabă bună„, a mai spus Iordache.

Ea va fi indisponibilă timp de circa şase săptămâni, astfel încât va rata participarea cu echipa României la turneul preolimpic de la Rio, programat între 16-18 aprilie, şi în urma căruia primele patru clasate vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice.

Lotul feminin de gimnastică al României pentru turneul preolimpic de la Rio este format din Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, Laura Jurcă şi Anda Butuc (rezervă). Antrenori: Lucian Sandu, Adela Popa, Maria Fumea, alături de dr. Mihaela Dobranici şi arbitrul Gabriela Robu.

Spynews
Autoritățile au descins în această dimineață la frații Tate! Ce caută DIICOT și cine a venit de urgență alături de milionari
Bzi.ro
Doina Teodoru este noua iubită a lui Cătălin Bordea! Partenera lui chef Scărlătescu a confirmat
Fanatik.ro
De ce toate cărțile de identitate emise în ultimii ani expiră pe 3 august 2031. Scenariul în care românii nu vor mai putea părăsi țara
Capital.ro
Ungaria va bloca România. Ungurii sunt o amenințare pentru țara noastră
Playtech.ro
Cât zahăr se pune la un kilogram de prune pentru gem. Secretul care face diferența de gust
DailyBusiness
NOUA METODĂ DE FRAUDĂ prin care șoferii rămân fără bani
Adevarul
Pesticidele, la fel de periculoase ca fumatul. Riscul ascuns de cancer din spatele agriculturii moderne
Spynews
Imagini sfâșietoare cu nepoata lui Silviu Prigoană, la mormântul bunicului ei! Cristina Prigoană, îndurerată, după ce bătrânul ar fi fost îngropat fără știrea familiei | PAPARAZZI
Spynews
Anunț ANM! Instabilitate atmosferică și val de căldură în România. Cele mai noi informații despre vreme
Evz.ro
Toți pesnionarii vor primi acest document. S-a dat ordin
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Cele 5 alimente care ne distrug sănătatea fără să ne dăm seama, potrivit lui Dragoș Pătraru. Mulți români își încep ziua cu ele
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Prima zi de școală 2024, este sau nu zi liberă pentru părinți. Ce scrie în lege
Capital.ro
A murit marea doamnă a României. Ileana Cârstea Simion s-a stins. Odihnă veșnică!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
substantial.ro
Atac masiv cu drone asupra Moscovei raportat de primarul Serghei Sobianin
MediaFlux
PENSIONARII PIERD BANI după RECALCULARE! LOVITURĂ totală a PENSIILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...