Un exemplu de dosar despre care Laura Codruța Kovesi a spus că nu a fost investigat, ba chiar a fost închis de DNA Brașov, în 2011, se referă la retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure din județul Bacău. Plângerea venise în septembrie 2010 de la Direcția Silvică Bacău, iar SRI adusese la dosar interceptări.
Potrivit DNA, dosarul în cauză a fost luat la mână din nou în 2014, când Serviciul Teritorial Brașov a fost evaluat, după schimbarea procurorului șef, iar procurorii au decis redeschiderea lui.
După un an de cercetări, Direcția Anticorupție a trimis în judecată 17 persoane, printre care fostul șef al Romsilva, Adam Crăciunescu, parlamentarii Vilorel Hrebenciuc, Ioan Adam și Tudor Chioariu și Gheorghe Sturza. Aceștia au fost acuzați de infracțiuni grave, unii de constituire de grup organizat, alții de spălare de bani și sau abuz în serviciu. Toți sunt judecați acum.
DNA arată că odată redeschis dosarul privind retrocedarea celor 43 de mii de hectare de pădure din județul Bacău, procurorii au constatat că în afacerile cu terenuri retrocedate erau implicate și alte VIP-uri. Așa s-a ajuns la Remus Truică, fostul șef de cabinet a lui Adrian Năstase și la cei patru milionari israelieni, care recent, au primit mandate de arestare în lipsă în dosarul retrocedării Fermei Băneasa către Paul Lambrino și a unei păduri din Snagov. Este vorba despre Tal Silberstein, al cărui nume a apărut adeseori în campaniii electorale, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz, Moshe Agavi.
Toți au constituit un grup infracțional, susține DNA, care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Paul Lambrino, prin oferirea de bani sau bunuri funcționarilor publici din cadrul instituțiilor de stat care dețineau proprietățile.