A fost realizatã o expertizã tehnicã care oferã soluţia de reabilitare. În vederea realizãrii acestui proiect se va organiza o licitaţie publicã pentru proiectarea si execuţia acestui obiectiv cu respectarea termenelor impuse de Ordonanţa Guvernului nr. 34/2006.
Tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat în folosinţã în anul 2007, durata de viaţã a lucrãrilor
existente fiind de 6 ani. Costul lucrãrilor se ridicã la valoarea de aproximativ 46,5 milioane lei, lucrãri
necesare conform expertizei care constau în frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm si
realizarea straturilor de legãturã si a celui de uzurã, potrivit unui comunicat de presă emis de CNADNR.
Pentru celelalte tronsoane, calea I Bucuresti – Constanţa, si calea II Constanţa – Bucuresti sunt prevãzute lucrãri de întreţinere periodicã si reparaţii curente, conform Programului de punere în ordine a reţelei de drumuri naţionale si autostrãzi (Urgenţa I si Urgenţa II).
„Reabilitarea acestui tronson este foarte necesarã. Având în vedere cã procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale pânã la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanţa astfel încât aceasta sã înceapã procedura de licitare a proiectului cât mai curând. Cu scuzele de rigoare, cerem înţelegere din partea participanþilor la trafic, însã drumul necesitã o intervenţie cât mai rapidã. Ne asteptãm conform estimãrilor noastre ca traficul în perioada estivalã sã nu fie afectat, dar în momentul în care vom fi gata sã lucrãm, împreunã cu Poliþia Rutierã vom încerca sã gãsim soluþia cea mai bunã astfel încât traficul rutier sã fie cât mai puþin afectat” a declarat directorul general CNADNR, Cătălin Homor.