ÎN ATENŢIA DIABETICILOR. Cei mai sănătoşi îndulcitori naturali, care înlocuiesc cu succes zahărul

Cei care pledeaza pentru o hrana sanatoasa atrag atentia de mai mult timp ca un consum regulat de zahar este unul dintre cele mai rele lucruri pe care il puteti face pentru sanatate.
Iulian Tudor
27 mart. 2016, 12:40
ÎN ATENŢIA DIABETICILOR. Cei mai sănătoşi îndulcitori naturali, care înlocuiesc cu succes zahărul

Cu toate ca acest lucru a fost dovedit a fi adevarat, multi merg in cealalta extrema si nu mai consuma niciun aliment care este dulce, scrie almeea.ro. Vestea buna este ca exista si indulcitori mai sanatosi, care pot satisface nevoia de dulce, fara a va deteriora organismul, asa cum o fac zaharul sintetic, aspartamul si siropul de porumb bogat in fructoza.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă aplici MELASĂ neagră pe părul uscat

Iata in continuare o lista cu cei mai buni indulcitori, pe care ii puteti consuma fara probleme.

1) Stevia. Stevia este o planta care contine un indulcitor cu zero calorii, fara efecte secundare cunoscute. Consumat timp de peste 200 de ani in America de Sud, frunzele de stevie sunt in mod natural dulci, putand fi chiar pana la de 40 de ori mai dulci decat zaharul de masa, fara efecte secundare negative asupra organismului uman.

Extractul din frunze de stevie contine glicozide steviolice care ii confera gustul de dulce, iar un studiu stiintific a stabilit chiar ca aceasta poate ajuta la combaterea inflamatiilor, tumorilor si agentilor patogeni daunatori.

2) Zaharul din nuca de cocos. Acesta este un derivat dulce, obtinut din seva florilor din arborii de cocos. Zaharul de nuca de cocos este in cea mai mare parte format din zaharoza, care ii confera o aroma dulce, asemanatoare caramelului. Spre deosebire de zahar alb rafinat, zaharul de nuca de cocos este minim procesat, astfel incat cele mai multe dintre mineralele sale sunt inca intacte.

Zaharul de nuca de cocos este scazut pe indicele glicemic, este bogat in aminoacizi, constituie o sursa buna de minerale si include 12 dintre cele mai esentiale vitamine B.

Citeşte şi Şapte feluri în care zahărul îţi distruge viaţa sexuală

3) Mierea Manuka. Mierea manuka este nu numai un indulcitor excelent, dar si un puternic antibiotic. In general, trebuie sa fim atenti in alegerea mierii de albine, deoarece cele mai multe versiuni sunt pasteurizate si / sau in amestec cu sirop de porumb bogat in fructoza.

4) Lacuma. Acesta este un fruct originar din Peru, Chile si Ecuador. Lacuma nu este bine cunoscut in afara Americii de Sud, dar si-a castigat popularitatea cu indicele sau glicemic scazut si cu un gust usor dulce. Lacuma este bogat in 14 minerale, in fibre si a fost folosit de secole intregi ca un anti-inflamator de bastinasii din Peru.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?