Gică Hagi: Johan Cruyff a fost idolul meu atât ca jucător, cât şi ca antrenor

Gheorghe Hagi, care a fost antrenat de Johan Cruyff la FC Barcelona, a declarat,joi, pentru News.ro, că olandezul i-a fost idol atât ca jucător, cât şi ca tehnician.
Filip Stan
24 mart. 2016, 13:24
Gică Hagi: Johan Cruyff a fost idolul meu atât ca jucător, cât şi ca antrenor

„E un şoc pentru mine. E trist. Pentru mine a fost un idol din toate punctele de vedere, şi ca jucător şi ca antrenor. Un model, un om care a format jucători şi echipe, un om care şi-a dedicat toată viaţa fotbalului. A ajuns la perfecţiune prin Barca. Barcelona este acolo unde este datorită lui, este omul care a influenţat cel mai mult această viziune asupra fotbalului. Cruyff a fost cel mai bun fotbalist şi antrenor. Tot ceea ce exprimă Barcelona i se datorează lui. După părerea mea a fost cel mai bun, a format jucători şi echipe, mulţi”, a spus Hagi, pentru News.ro.

Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 68 de ani, informează Reuters, citând site-ul oficial al fostului antrenor şi fotbalist.

„În 24 martie 2016, Johan Cruyff (68) a încetat din viaţă la Barcelona, înconjurat de familia sa, după o luptă grea cu cancerul. Cu mare tristeţe vă cerem să respectaţi intimitatea familiei în această perioadă dureroasă”, se arată în comunicatul de pe site-ul lui Cruyff.

Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, a evoluat ca jucător la Ajax, FC Barcelona, Los Angels Aztecs, Washington Diplomats, Levante şi Feyenoord Rotterdam.

El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona şi naţionala Cataluniei.

Johan Cruyff a fost elevul lui Ştefan Kovaci la Ajax, pe vremea când formaţia olandeză câştiga Cupa Campionilor Europeni în sezoanele 1971/1972 şi 1972/1973. La rândul său, Cruyff i-a antrenat în perioada pe care a pregătit FC Barcelona pe Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

Într-un interviu acordat în presa spaniolă în urmă cu patru ani, Gheorghe Popescu, unicul căpitan român din istoria echipei de pe Nou Camp, îi creiona portretul olandezului. „Mi-aş fi dorit să-l am mai mult timp antrenor pe Cruyff. Este tehnicianul alături de care mi-a plăcut cel mai mult să lucrez. În primul meu an la Barcelona şi ultimul al lui Cruyff, nu doar că nu am câştigat nimic, dar am pierdut totul în doar 10 zile: Cupa, campionatul şi calificarea în finala Cupei UEFA în faţa lui Bayern. Acea echipă a reprezentat însă începutul unei ere la Barcelona. Cruyff şi Robson au pus piatra de temelie pentru că apoi am câştigat trei trofee. Personal, mi-aş fi dorit ca Cruyff să fi rămas la echipă. Glumind, aş spune că dacă Cruyff era femeie l-aş fi cerut în căsătorie în fiecare zi. Nimeni nu m-a făcut să joc cu mai multă încredere decât a făcut-o el”, a mai afirmat Popescu.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Leguma care te va face să uiți definitiv de carne. O înlocuiește într-o mulțime de rețete și e și sățioasă
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Playtech.ro
Cum verifici dacă pensia a fost recalculată greșit. Aceasta este formula de calcul folosită de casele de pensii
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Încurcate sunt căile dragostei. Sufletul lui Alex Bodi rupt între două femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Alain Delon, legenda cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...