ALEGERI LOCALE. Bucureştenii ar vota în masă cu PSD şi candidaţii social-democraţilor, dacă duminica viitoare ar fi chemaţi la urne, potrivit unui sondal Sociopol.
PSD ar câştiga alegerile şi în Consiliul General, cât şi pentru funcţia de primar general, arată un sondaj Sociopol realizat în perioada 10-15 martie, iar sociologii coordonaţi de Mirel Palada arată că PSD ar câştiga şi primăriile de sector.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru Consiliul General al sectorului 1 bucureştenii de acolo ar vota cu PSD şi PNL, fiecare cu câte 32%, iar podiumul ar fi completat de ALDE, cu 13%. PMP şi partidul lui Nicuşor Dan ar obţine 7%, respectiv 6%. Prezenţa la vot în sectorul 1 ar fi de 55% vor merge la vot, în timă ce 38% dintre respondenţi au declarat că nu vor merge la urne. Ceilalţi încă nu s-au decis.
Dacă săptămâna viitoare bucureştenii ar fi chemaţi la urne, în sectorul 1 aceştia l-ar vota pentru funcţia de primar pe Dan Tudorache (PSD) cu 32%, iar pe locul doi s-ar situa Alexandru Nazare (PNL) 28%. Laura Chiriac este creditată cu 16% din voturi.
Dominaţia lui Neculai Onţanu la sectorul doi ar putea să fie oprită de DNA. Onţanu este la cel de-al patrulea mandat de primar în sectorul doi, fiind cel mai longeviv edil.
Citeşte şi: PSD va nominaliza un candidat la Primăria sectorului 2, după reţinerea lui Neculai Onţanu
Participarea la vot în sectorul 2 ar fi de 51 la sută, în timp ce 40% dintre cei intervievaţi au spus că nu vor merge la urne.
Consiliul General ar fi câştigat în sectorul doi de PSD cu 36%, iar PNL ar obţine 28%. PMP ar obţine 10% din voturi, iar ALDE 7 procente.
Neculai Onţanu ar fi câştigat primăria cu 49% din voturi, iar la mare distanţă se situează Mihai Pavel (PSD) cu 12% şi Dragoş Frumosu (ALDE) 11%. Nu se ştie, însă, dacă va mai candida, având în vedere că este urmărit penal de DNA.
Sectorul 3, tot pe mâna lui Negoiţă
În sectorul 3, participarea la vot ar fi de 52%, iar PSD ar obţine 44% din voturi la Consiliul Local. PNL ar obţine 27%, iar ALDE 7%.
Actualul primar al sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoiţă, ar câştiga detaşat competiţia electorală cu un scor de 67% din voturile celor prezenţi la urne. Pe locul doi s-ar clasa Florin Ştefan Vasile (PNL) cu 16%.
Sectorul 4, tot fief al PSD
47% dintre locuitorii Sectorului 4 spun că vor merge la vot, iar 38% dintre ei spun că ar vota PSD la Consiliul Local, în timp ce PNL ar aduna doar 30% din voturi. ALDE ar obţine 9%, iar partidul lui Băsescu 7 procente.
Daniel Băluţă de la PSD ar fi noul primar al sectorului 4 dacă s-ar organiza alegeri duminica viitoare. Actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava, ar obţine doar 28% din voturi.
Sectorul 5, fidel lui Vanghelie
Participarea la vot în Sectorul 5 ar fi de 49%, iar PSD ar câştiga cu 47% din voturi Consiliul General din sectorul cinci. PNL ar acumula doar 27% din voturi, iar 13% din alegători ar vota independent.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 33% dintre cei intervievaţi ar vota cu primarul suspendat Marian Vanghelie. Pe locul doi în preferinţele votanţilor se află Daniel Chiriţă (PSD), cu 30%. Candidatul PNL, Ovidiu Raeţchi, ar obţine 25%.
Mirel Palada a subliniat pe Facebook că la momentul inceperii chestionarului Chirita era candidatul propus de PSD la sectorul 5. „Vineri, cind PSD si-a anuntat formal candidatii, eram dincolo de jumatatea culegerii datelor si nu mai puteam schimba chestionarul. De aceea avem Chirita si nu Florea. Stati linistiti: va asigur din experienta mea fenomenal de prodigioasa probabilistic ca nu sint mari diferente daca Daniel Florea este de fapt candidatul. Asta pentru ca Vanghelie is the real Momma Ommidda down there”.
PSD ar câştiga şi Consiliul Local din sectorul şase cu 34% din voturi, iar PNL ar obţine 31% din voturile celor care ar ieşi duminica viitoare la urne.
Sătui de Rareş Mănescu, locuitorii din Sectorul 6 ar vota în principal cu Gabriel Mutu de la PSD (35%), iar pe locul doi s-ar clasa Ştefan Florescu, candidat independent, care ar obţine 28%. Răzvan Mironescu de la PNL ar aduna 24% din voturi.
Sondajul a fost realizat în perioada 10-20 martie. Marja de eroare este de plus sau minus 3,8% la nivelul fiecărui sector.