Ce înseamnă dacă ţi se văd venele

Venele sunt vase care transportă sângele din capilare spre inimă. Vezi ce înseamnă dacă sunt foarte vizibile sau se umflă.
Alina Costache
26 mart. 2016, 14:27
Ce înseamnă dacă ţi se văd venele

Este normal ca venele tale să fie vizibile, mai ales dacă ai pielea foarte albă. Nu ai de ce să te îngrijorezi, însă dacă observi că sunt foarte proeminente, poți merge la medic, pentru a avea o părerea avizată și a te liniști.

Cele mai comune cauze ale venelor proeminente

Una dintre cele mai comune cauze ale venelor proeminente o reprezintă lipsa unui strat de grăsime care să le acopere. Oamenii slabi au vene mai vizibile decât cei care au câteva kilograme în plus, potrivit newhealthadvisor.com.
Exercițiile fizice te ajută să ai un corp frumos, însă pun presiune pe vasele de sânge, făcându-le rigide și scoțându-le în evidență. Aceste mișcări intense nu îți afectează venele în mod direct. Ele fectează zona din jurul mușchilor, crește masa lor și densitatea, astfel că venele devin mai evidente când corpul este relaxat.

Venele devin proeminente și pe măsură ce îmbătrânești, deoarece stratul de grăsime se subțiază. Dacă ești fumătoare, vei observa că ai vene mai vizibile decât nefumătorii. Medicamentele precum steroizii au același efect, iar dacă situația devine îngrijorătoare, ar trebui să renunți la tratament.

În timpul sarcinii, rețeaua de vase de sânge se extinde, mai ales pentru că volumul de sânge crește cu 20% – 40%. În aceste condiții, venele devin mai evidente, dar nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că aspectul pielii tale va reveni la normal după naștere.

Un motiv de îngrijorare îl reprezintă varicele. Deși apar, de obicei, pe picioare, le poți observa în orice zonă a corpului. Ai această problemă dacă venele tale sunt închise la culoare, umflate și deformate. Poți ține sub control dezvoltarea varicelor încercând să slăbești ori având un stil de viață sănătos, însă scapi foarte greu de ele, iar de cele mai multe ori ai nevoie de ajutorul unui specialist.

Alte cauze ale umflării venelor

În cazuri grave, venele umflate și proeminente pot semnala o boală de inimă, de aceea, dacă ai alte simptome, precum dificultăți de respirație, amețeli sau transpirații reci, ar trebui să mergi la medic. Cere ajutor de urgență și dacă observi că venele încep să sângereze, se umflă foarte tare și sunt calde și dureroase la atingere. Uneori poți observa schimbări și pe pielea din jurul venelor.

Ce să faci pentru ca venele tale să aibă aspect normal

Dacă vrei ca venele tale să aibă aspect normal, este important să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, ridică-te de pe scaun la fiecare 50 de minute și fă un pic de mișcare. Fă cel puțin 30 de minute în fiecare zi și evită să ții picioarele picior peste picior când stai jos. Bea multă apă și redu consumul de sare.

Sursa: unica.ro

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Viața la bloc. Cât de important este certificatul energetic. Mulți îl ignoră
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Descoperire arheologică remarcabilă în Dobrovăț: oseminte ale unui copil din secolele IX-VIII î.Hr.
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...