Soluţii naturale care „curăţă” arterele

Există numeroase plante care și-au dovedit eficiența în scăderea grăsimilor din sânge. Acestea nu înlocuiesc însă măsurile ce țin de stilul de viață echilibrat, ci le completează.
Romania TV
28 mart. 2016, 11:30
Soluţii naturale care

Mesteacănul

Remediile pe bază de mesteacăn au o puternică acțiune depurativă, stimulând eliminarea reziduurilor și a excesului de colesterol din sânge.

Intern, infuzia din fruze de mesteacăn este recomandată în hipercolesterolemie, în hipertensiune, gută și edeme renale. Se prepară o infuzie din 3 lingurițe de frunze de mesteacăn uscate la 200 ml de apă; se consumă 3 căni pe zi.

Apa de ovăz

Sursă generoasă de fibre solubile, ovăzul este un remediu excelent pentru persoanele cu colesterolul crescut. Pentru a beneficia de calitățile lui, îl poți consuma în iarturi sau în diverse remedii.

De pildă, poți încerca apa de ovăz. Se adaugă 3 linguri de ovăz într-un litru de apă și se lasă peste noapte. Se consumă pe toată durata zilei următoare.

Citeşte şi  Dieta potrivită pentru femeile care suferă de hipertensiune arterială

Anghinarea

Bogată în polifenoli și inulină, anghinarea stimulează secreția biliară a colesterolului și scade grăsimile din sânge. Este indicată infuzia, care se prepară din 2 lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă.

Se bea câte o cană cu jumătate de oră înaintea meselor principale ale zilei. Cura se ține 3 săptămâni și se poate relua după o pauză de o lună.

Coriandrul

Acest condiment și-a demonstrat, în cadrul multor studii, utilitatea în reducerea nivelului grăsimilor în sânge. Planta stimulează activitatea unei enzime (LCAT, lecitin-colesterol-acil-transferaza) implicate în descompunerea și eliminarea colesterolului. Se recomandă infuzia, care se prepară dintr-o linguriță de fructe zdrobite la 300 ml de apă fiartă. Se consumă pe parcursul unei zile.

INFO: Boabele de muștar au proprietatea de a reduce colesterolul „rău”. Se recomanda consumul unei lingurițe de boabe de muștar, de 3 ori pe zi, înainte de masă, pe o perioadă de 30 de zile.

Citeşte şi  Descoperă semnele că ai arterele blocate

Beneficiile sterolilor

Cunoscuți și ca fitosteroli, sterolii sunt echivalentul vegetal al colesterolului din surse animale și sunt prezenți în cereale integrale, nuci, semințe, fructe, legume și uleiuri vegetale. Numeroase cercetări au arătat că fitosterolii ajută la scăderea colesterolului „rău”.

Mai exact, îi împiedică absorbția și îi grăbește eliminarea. Asociația Americană a Inimii le recunoaște eficacitatea lor în condițiile în care sunt integrați unui stil de viață sănătos. Consumați zilnic, fitosterolii pot scădea nivelul grăsimilor din sânge cu până la 10-14%.

DE REȚINUT

• Usturoiul este un aliat anticolesterol redutabil. Acesta are proprietăți anticoagulante, scade grăsimile sangvine, implicit riscul de formare a plăcilor de aterom. Se recomandă consumul zilnic de usturoi în stare proaspătă.

• Oțetul din cidru de mere are capacitatea de a scădea atât colesterolul LDL, cât și trigliceridele. Se ține o cură de o lună, în cadrul căreia se consumă dimineața un pahar cu apă în care s-a adăugat o linguriță cu oțet din cidru de mere.

• Uleiul de măsline, consumat zilnic, câte o lingură pe stomacul gol, ține sub control colesterolul și trigliceridele.

Citeşte şi  Un ingredient din pasta de dinţi poate prezice riscul de infarct

Uleiul de măsline, de in, de cânepă și cel de pește ajută la creșterea nivelului colesterolului „bun” și îl scad pe cel „rău”. Spre deosebire de uleiurile de pește, cu care are în comun conținutul în acizi grași Omega-3, 6 și 9, uleiul de cânepă are avantajul că este mai bine tolerat de ficat, fiind vegetal.

Totodată, comparativ cu alte uleiuri vegetale, cel de cânepă prezintă cel mai bun echilibru între proporția dintre Omega-6 și Omega-3. Este important ca uleiul de cânepă pentru consum să fie obținut prin presarea semințelor la rece. Se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, în loc răcoros sau, după deschidere, chiar la frigider.

Are un gust bun și se poate consuma ca atare, în salate sau adăugat crud în mâncare. De asemenea, extractele gemoderivate din mesteacăn sunt recomandate pentru calitatea acestora de a reduce colesterolul și de a elimina acidul uric din organism.

Cercetătorii au dovedit că o dantură sănătoasă prelungeşte viaţa cu zece ani. Poate nu ştiai, dar poţi dezvolta diferite boli din cauza danturii neîngrijite.

DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o bagă în seamă. A renăscut din propria cenușă cu ajutorul investițiilor și e peste Sinaia, Predeal sau Bușteni. E plină de străini și are cazări spectaculoase
Capital.ro
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Austria își arată disponibilitatea de a ridica dreptul de veto pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili